AYİDER Başkanı Şişik: İnşaat sektöründe eleman sorunu devam ediyor

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Hakan Şişik, inşaattaki işçilik maliyetlerindeki artışa dikkati çekerek, her yere üniversite açmaktan ziyade ekonominin ihtiyaçları doğrultusunda hem mavi yakalı hem de beyaz yakalı yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.

AYİDER Başkanı Şişik: İnşaat sektöründe eleman sorunu devam ediyor
Yayınlama: 10.07.2024
1
A+
A-

AYİDER Başkanı Hakan Şişik, inşaattaki işçilik maliyetlerindeki artışa dikkati çekerek, sektördeki eleman sorununun devam ettiğini belirtti.

Günlük 3 bin TL’ye kadar yevmiye verilmesine rağmen usta bulmakta zorlanıldığı bilgisini aktaran Şişik, ''Bunun bir nedeni artık gençlerimizin neredeyse hepsi üniversite mezunu. Türkiye, en çok üniversite mezununun olduğu ülke konumuna geldi. İkincisi ustaların daha çok deprem bölgesinde çalışıyor olması. Zaten bir eleman eksikliği sorunu vardı ve mevcuttaki ustaların da deprem bölgesine kayması nedeniyle bulamıyoruz.'' dedi.

Şişik, her yere üniversite açmaktan ziyade ekonominin ihtiyaçları doğrultusunda hem mavi yakalı hem de beyaz yakalı yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Çimento, demir-çelik ve mobilya en çok artan kalemler oldu. Ortalama olarak bir evin metrekare maliyeti 35 bin TL’lerden başlıyor. İnşaat maliyetlerinin artmasının nedenlerine bakacak olursak arz talep dengesinin bozulması, pandemi sonrasında arsa fiyatlarının artması, TL mevduatın yüksek getirisi gibi faktörleri sıralayabiliriz.'' şeklinde konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.