Axios: ABD ve İsrail İran’ın yakın saldırısına hazırlanıyor

Stockholm, 4 Ağustos (Hibya) – Amerikan Webb haber sitesi Axios’un Cumartesi günü kaynaklara dayandırdığı haberine göre ABD ve İsrail, Hamas ve Hizbullah liderlerine yönelik suikastlara misilleme olarak İran tarafından gerçekleştirilecek büyük bir saldırı için hazırlıklarını sürdürüyor. Saldırının Pazartesi günü başlaması bekleniyor.

Axios: ABD ve İsrail İran’ın yakın saldırısına hazırlanıyor
Yayınlama: 04.08.2024
2
A+
A-

İsmi açıklanmayan iki ABD'li yetkiliye göre, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Michael Kurilla, Nisan ayında İsrail'i İran'ın bir önceki büyük saldırısına karşı koruyan geniş uluslararası ve bölgesel koalisyonu harekete geçirme çabalarına odaklanması muhtemel, önceden planlanmış bir ziyaret için bölgeye geldi.

Axios'a konuşan kaynaklar İran'ın saldırısının Nisan ayında Batı Kudüs'ün Suriye'deki konsolosluğunu bombalaması üzerine Tahran'ın İsrail'e misilleme saldırısı düzenlediğinde izlediği yolu izleyeceğini öne sürdü. O saldırıda yüzlerce insansız hava aracı ve füze kullanılmış ancak İsrailli yetkililer hasarın asgari düzeyde olduğunda ısrar etmişti.

Yetkililer aynı zamanda, yaklaşan saldırının daha büyük çaplı olabileceğini ve Lübnan'daki Hizbullah güçlerini de kapsayabileceğini belirterek, İran ve Hizbullah'ın koordineli mi yoksa ayrı ayrı mı saldırı düzenleyeceklerini bilmediklerini söyledi. Yetkililer ayrıca Tahran ve Hizbullah'ın şu anda en üst siyasi düzeyde onaylanması gereken planlarına son şeklini verdiklerine inandıklarını söyledi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.