Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda’nın Gazze açıklaması

Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda başbakanları, Gazze’de acil bir ateşkes ihtiyacı ve Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmanın genişleme riskine ilişkin açıklamayı yaptı.

Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda’nın Gazze açıklaması
Yayınlama: 26.07.2024
1
A+
A-

Gazze’deki durumun felaket olduğunun belirtildiği açıklamada, “7 Ekim’deki vahşet ve devam eden terör eylemleri nedeniyle Filistin İslami Direniş Örgütü'nü koşulsuz olarak kınıyoruz. Filistin İslami Direniş Örgütü, silahlarını bırakmalı ve tüm rehineleri serbest bırakmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, İsrail'in uluslararası toplumun endişelerini dinlemesi gerektiği, sivillerin korunmasının her şeyden önemli olduğu ve Filistinli sivillerin Filistin İslami Direniş Örgütü'nü yenmenin bedelini ödememesi gerektiğine dikkat çekildi.

Acil bir ateşkese ihtiyaç olduğunun vurgulandığı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Siviller korunmalı ve insani durumu ele almak için Gazze genelinde yardımların akışı sürekli olarak artırılmalıdır. Başkan Biden tarafından detaylandırılan ve BM Güvenlik Konseyi tarafından onaylanan kapsamlı ateşkes anlaşmasını tamamen destekliyoruz. İsraillilerin ve Filistinlilerin uluslararası olarak tanınan sınırlar içinde güvenli bir şekilde yaşayabileceği iki devletli bir çözüm elde etmeye yönelik geri dönülmez bir yol üzerinde çalışmaya kararlıyız. Bu, adil ve kalıcı bir barış sağlamak için tek gerçekçi seçenektir.”

Bölge genelinde daha fazla tırmanma ihtimali konusunda endişe duyulduğunun aktarıldığı açıklamada “13-14 Nisan'daki İran’ın İsrail’e saldırısını kınıyoruz, İran’a Orta Doğu’da istikrarı bozacak daha fazla eylemden kaçınması çağrısında bulunuyor ve İran ve ona bağlı grupların, Hizbullah da dahil olmak üzere, saldırılarını durdurmalarını talep ediyoruz. Ayrıca Husilerin, Tel Aviv’deki ayrım gözetmeksizin düzenledikleri drone saldırısı ve uluslararası deniz taşımacılığına yönelik devam eden saldırılar da dahil olmak üzere, sorumsuzca hareket etmeye devam etmelerini kınıyoruz. Tüm ilgili aktörleri itidalli davranmaya ve gerginliği azaltmaya çağırıyoruz.” denildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.