Avustralya İsrailli bakanı kınadı

Stockholm, 10 Ağustos (Hibya) – Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich tarafından yapılan yorumlara yönelik uluslararası kınamalara katılarak, sivilleri kasıtlı olarak aç bırakmanın bir savaş suçu olduğunu söyledi.

Avustralya İsrailli bakanı kınadı
Yayınlama: 10.08.2024
3
A+
A-

İsrailli bakan Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in güneyine düzenlediği saldırıda ele geçirilen rehineler evlerine dönene kadar Gazze'deki 2 milyondan fazla Filistinlinin aç bırakılmasının “adil ve ahlaki” olabileceğini söylemişti.

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong Cumartesi günü X üzerinden yaptığı açıklamada  “Sivillerin kasıtlı olarak aç bırakılması bir savaş suçudur. Bunun hiçbir haklı gerekçesi olamaz, asla.” dedi.

Gölge Dışişleri Bakanı Simon Birmingham ise yorumları “iğrenç” olarak nitelendirdi. “Uluslararası hukuka ve insani ihtiyaçlara saygı gösterilmesi yönündeki tutarlı çağrımızı sürdürüyoruz” dedi.

“Bezalel Smotrich'in yorumlarındaki ima iğrençtir. Neyse ki bu yorumlar İsrail politikasını yansıtmıyor ve yansıtmamalı da.”

BM'nin insan hakları komiseri Volker Türk te, yorumlarının sivillere karşı nefreti körüklediğini söyleyerek Smotrich hakkında soruşturma açılmasını talep etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.