Avustralya Dışişleri Bakanı Wong’dan Majdal Shams kasabasına yönelik saldırıya kınama

Adelaide, 28 Temmuz (Hibya) – Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, İsrail’in işgali altındaki Golan Tepeleri’nin kuzeyindeki Majdal Shams kasabasına düzenlenen saldırıyı kınadı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Wong’dan Majdal Shams kasabasına yönelik saldırıya kınama
Yayınlama: 28.07.2024
0
A+
A-

Avustralya Dışişleri Bakanı Wong, Majdal Shams kasabasına düzenlenen saldırıyı kesin bir şekilde kınadıklarını belirterek, düşüncelerinin ölenler, yaralananlar ve onların yakınlarıyla birlikte olduğunu söyledi.

Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda liderlerinin, 26 Temmuz'da Orta Doğu'da gerilimin daha da artması ve istikrarsızlaştırıcı eylemlere ilişkin ciddi endişelerini açıkça ortaya koyduğunu belirten Wong, “İran ve Hizbullah dahil ona bağlı grupların saldırılarını durdurmasını talep ettik.” dedi.

Wong, sivilleri korumak, rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak ve yardım akışını sağlamak için Gazze’de acil ateşkesin hiç bu kadar acil olmadığını ifade ederek, şunları belirtti:

“Gazze'nin merkezinde bir gecede meydana gelen ölümler ve yaralanmalar, kabul edilemez insani kayıpların altını çiziyor. Tüm taraflara ateşkes konusunda anlaşmaya varma çağrımızı yineliyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.