Avustralya Dışişleri Bakanı Wong, PIF Dışişleri Bakanlar Toplantısı’na katıldı

Kanberra, 9 Ağustos (Hibya) – Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, Uluslararası İlişkiler Ofisi (PIF) Dışişleri Bakanlar Toplantısı’nda yer aldı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Wong, PIF Dışişleri Bakanlar Toplantısı’na katıldı
Yayınlama: 09.08.2024
1
A+
A-

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, Birleşmiş Pasifik Adaları Forumu ile birlikte bölgenin en acil sorunlarından olan iklim değişikliği, bölgesel güvenlik ve ekonomik büyüme gibi konuları çözmek için birlikte çalıştıklarını açıkladı.

Avustralya ve Yeni Zelanda'nın Pasifik İnsani Yardım Depolama Programı'na yatırım yaptığını belirten Wong, şunları söyledi:

“Bu program, bir insani acil durumdan kurtarmak için kritik olan ilk 48 saatte ihtiyaç duyulan afet yardım malzemelerinin depolanması ve yönetilmesini desteklemektedir. Avustralya, dijital altyapı inşa etmeye ve siber tehditlere karşı dayanıklılığı artırmaya, modern siber ekipman ve savunmaların modernizasyonuna yatırım yaparak katkıda bulunuyor.”

Avustralya Dışişleri Bakanı Wong, Pasifik öncülüğünde yürütülen balıkçılık gözetimi gibi denizcilik girişimlerini de desteklediklerini vurgulayarak “Avustralya'nın İlk Milletler İnsanları Büyükelçisi Justin Mohamed, benimle birlikte Uluslararası İlişkiler Ofisi Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı. Bu, katılımımız İlk Milletler’in bakış açılarını öne çıkarma ve Uluslararası İlişkiler Ofisi ailesiyle bağlarımızı derinleştirme fırsat sağladı” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.