Avukatlara göre ABD Boeing’in ölümcül kazalar nedeniyle suçunu kabul etmesini istiyor

Stockholm, 1 Temmuz (Hibya) – Avukatlara göre ABD, Boeing’in ölümcül kazalar nedeniyle suçunu kabul etmesini istiyor.

Avukatlara göre ABD Boeing’in ölümcül kazalar nedeniyle suçunu kabul etmesini istiyor
Yayınlama: 01.07.2024
2
A+
A-

Federal savcıların Pazar günü sundukları teklifi ayrıntılarıyla dinleyen birkaç kişiye göre, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı Boeing'i 737 Max jet uçaklarının karıştığı iki ölümcül uçak kazasıyla bağlantılı olarak suçunu kabul etmeye zorluyor.

Boeing'in, dev havacılık şirketinin dolandırıcılıkla mücadele yasalarına uyumunu denetleyecek bağımsız bir gözlemciyi kabul etmesini de içeren teklifi kabul etmek ya da reddetmek için önümüzdeki haftanın sonuna kadar süresi olduğunu söylediler.

Dava, bakanlığın Boeing'in 2021 yılında ABD hükümetini dolandırmak için komplo kurma suçlamasını çözmeyi amaçlayan bir anlaşmayı ihlal ettiğine karar vermesinden kaynaklanıyor.

Savcılar o dönemde Boeing'in 737 Max'i onaylayan ve uçağı uçurmak için pilot eğitimi gerekliliklerini belirleyen düzenleyicileri yanlış yönlendirdiğini iddia etmişti. Şirket dolandırıcılıktan nispeten düşük seviyeli iki çalışanını sorumlu tutmuştu.

Adalet Bakanlığı, 2018 ve 2019'daki kazalarda ölen 346 kişiden bazılarının yakınlarına bir video toplantısı sırasında savunma teklifi hakkında bilgi verdi.

Boeing'in ceza davasıyla karşı karşıya kalmasını ve 24.8 milyar dolar ceza ödemesini isteyen aile üyeleri öfkeyle tepki gösterdi. Biri savcıların ailelere gaz verdiğini söylerken, bir diğeri konuşma şansı verildiğinde birkaç dakika boyunca onlara bağırdı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.