Avşar: Ülkemizde hasattan sonra yapılan fiyat açıklaması çiftçimizi mağdur ediyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü sebebiyle TBMM’de konuştu.

Avşar: Ülkemizde hasattan sonra yapılan fiyat açıklaması çiftçimizi mağdur ediyor
Yayınlama: 14.05.2024
2
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, çiftçi ve üreticinin mağduriyetine değinerek, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) maliyet artışlarının göz önünde bulundurulması gerektiğini açıkladı.

Hububat alım fiyatlarının açıklanması gerektiğini söyleyen Avşar, “Ülkemizde hasattan sonra yapılan fiyat açıklaması çiftçimizi hem mağdur ediyor hem de serbest piyasada tüccara ürününü düşük fiyata satmak zorunda bırakıyor” dedi.

Milletvekili Avşar, geçen sene TMO’nun açıkladığı fiyatları hatırlatarak şunları söyledi:

“Geçen yıl TMO buğday alım fiyatını 9,25 TL, arpa alım fiyatını 7,50 TL olarak belirlemişti. Bu yıl ise yüksek enflasyon ve geçen yıl bu zamanlara göre ikiye katlayan mazot fiyatı derken Buğday hasadının başladığı bu günlerde Türkiye Ziraat Odaları Birliği 1 kg buğdayın üretim maliyetini 10 lira 87 kuruş olarak açıkladı.”

TMO’ya uyarılarda bulunan Cem Avşar, “Bu maliyet artışları dikkate alınarak üreticimizin emeğine değecek bir fiyat belirlenmelidir. Ayrıca geçen sene yaşanan randevu alamama, kotalı alım vb. konularda çiftçimiz mağdur edilmemeli ve gerekli tedbirler alınmalıdır.” ifadesini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.