Avşar: Emekçinin yasal hakkı olan enflasyon farkını daha az göstererek çözüm bulamazsın

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, hükümetin asgari ücret politikasızlığını, zamları ve hükümetin tutumunu eleştirdi.

Avşar: Emekçinin yasal hakkı olan enflasyon farkını daha az göstererek çözüm bulamazsın
Yayınlama: 03.07.2024
1
A+
A-

DEVA Partili Avşar, asgari ücretin hayat pahalılığına karşı, açlığa karşı, emek sömürüsüne karşı çalışanı koruması olduğunu belirterek, ''Çalışana asgari düzeyde insan onuruna yakışır bir hayat sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.

Avşar, “Yoksulluk sınırına hiç bakmadan açlık sınırının asgari ücretin 2 bin TL üstüne ve asgari emekli aylığın ise yaklaşık 2 katına çıktığını görmekteyiz.” dedi.

Avşar, Bakan Şimşek’in bir TV programında ülkedeki enflasyonu unutarak “Gelişmekte olan ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde, Türkiye'de asgari ücret düşük değil.” ifadelerini hatırlattı. Avşar, Şimşek’in bu ifadelerine karşılık TÜİK verilerine göre bile Türkiye’nin Avrupa ve dünyanın en yüksek enflasyona sahip ülkelerinden biri olduğuna dikkat çekti. 

“Ücret artışları enflasyonu tetikler bahanesi bu tablo karşısında ne kadar insanidir? Ne kadar gerçekçidir?” diye soran Avşar, “İktidar derhal en az 6 aylık enflasyon farkı oranında dahi olsa asgari ücret artışı yapmalı ve asgari ücret artışını enflasyona endekslemelidir. Bu bir zorunluluktur, tercih değil.” dedi.

Gri listeden çıkış konusuna da değinen Avşar, “Diğer taraftan gri listeden çıktık diye göbek atan, birbirlerini tebrik eden iktidar mensuplarına söylüyorum; hakkınızdır, zaten o gri listeye ülkeyi kara para aklamayla mafyatik ilişkilerle, terör finansmanıyla sokan muhalefetti (!) Keşke asgari ücretliyi kara listeden çıkarmak için de aynı performansı sergileseniz.” diye konuştu.

Avşar, hükümetin şark kurnazlığıyla emekçinin eline geçecek üç kuruşa da göz diktiğini söyledi ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e şöyle seslendi:

“Sayın Şimşek, çuval delik haberin yok mu? Ayın 25’inde ve sonrasında akaryakıta ve elektriğe zam yaparak emekçinin yasal hakkı olan enflasyon farkını daha az göstererek çözüm bulamazsın. Vergi paketleriyle orta ve dar gelirliye vergi salarak açığı kapatamazsın.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.