Avrupa’daki siyasi görünüme ilişkin endişelerle Euro düşerken dolar güçlendi

İstanbul, 17 Haziran (Hibya) – Euro, Avrupa’daki siyasi görünüme ilişkin endişelerin devam etmesi nedeniyle bir aydan uzun bir sürenin en düşük düzeyine yakın seyrederken dolar Pazartesi günü güçlendi.

Avrupa’daki siyasi görünüme ilişkin endişelerle Euro düşerken dolar güçlendi
Yayınlama: 17.06.2024
3
A+
A-

Yuan, Çin'in dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde dengesiz bir toparlanmaya işaret eden bir dizi ekonomik veri açıklamasının ardından son ayların en düşük seviyesine yakın seyretti.

Euro, Cuma günü 1 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesi olan 1,06678 dolara düştükten sonra bir miktar toparlanarak 1,0701 dolarda neredeyse yatay seyretti. Para birimi ayrıca geçen hafta yüzde 0,88 ile Nisan ayından bu yana en büyük haftalık düşüşünü kaydetti.

Fransa'daki sürpriz parlamento seçimleri öncesinde aşırı sağ ve sol partilerin ivme kazanması ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un merkezci yönetimine baskı yapması nedeniyle yatırımcılar Euro bölgesinin kalbinde bir bütçe krizi riskini düşünmektedir.

Doları benzer para birimlerinden oluşan bir sepete karşı ölçen dolar endeksi, Cuma günü 105,80 ile 2 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra 105,52'de çok az değişiklik gösterdi.

Minneapolis Federal Rezerv Başkanı Neel Kashkari Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD merkez bankasının bu yıl bir kez faiz indireceğini ve bunun için Aralık ayına kadar beklemesinin “makul bir tahmin” olduğunu söyledi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.