Avrupa semaları ateş topuyla aydınlandı

Stockholm, 20 Mayıs (Hibya) – Portekiz ve İspanya’nın bazı bölgeleri dün gece bir ateş topunun gece gökyüzünde mavi-yeşil bir çizgi bırakmasıyla küçük bir ışık gösterisine maruz kaldı.

Avrupa semaları ateş topuyla aydınlandı
Yayınlama: 20.05.2024
0
A+
A-

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) bunun bir kuyruklu yıldızın parçası gibi göründüğünü açıkladı. ESA, ateş topu kamerası tarafından çekilen olayın bir videosunu paylaşırken Portekiz Sivil Savunma Kurumu'na göre göktaşının ülkenin kuzeyindeki Castro Daire bölgesinde yere düşmüş olması muhtemel.

ESA yaptığı açıklamada ''Cismin bir kuyruklu yıldızın küçük bir parçası olduğu anlaşılıyor. Atlas Okyanusu üzerinde 60 kilometre yükseklikte yanmadan önce İspanya ve Portekiz üzerinde saniyede 45 kilometre hızla uçtuğunu tahmin ediyoruz. Herhangi bir meteorit bulma olasılığı ise çok düşük.'' dedi.

Hem İspanya hem de Portekiz'de ateş topu birçok şehirden görülebildi. Bu durum birçok kişinin sosyal medyada ateş topunun videolarını yayınlamasına neden oldu.

Bir videoda ateş topunun Portekiz'in ikinci büyük şehri Porto'da yüksek hızda yamaç boyunca ilerlediği görülüyor. Bir diğeri ise Barcelos'ta bir konser sırasında çekildi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.