Avrupa piyasalarının yeni güne yükselerek başlaması bekleniyor

İstanbul, 6 Ağustos (Hibya) – Avrupa hisse senetlerinin Salı günü yükselişle açılması beklenirken, küresel piyasalar da Pazartesi günü yaşanan dalgalanmanın ardından yükselişe geçmeye hazırlanıyor.

Avrupa piyasalarının yeni güne yükselerek başlaması bekleniyor
Yayınlama: 06.08.2024
2
A+
A-

Analistlere göre Salı günü İngiltere'nin FTSE endeksinin 53 puan artışla 8.049, Almanya'nın DAX endeksinin 122 puan artışla 17.436, Fransa'nın CAC 40 endeksinin 48 puan artışla 7.180 ve İtalya'nın FTSE MIB endeksinin 170 puan artışla 31.615 seviyesinden açılması bekleniyor.

Avrupa hisse senetleri Pazartesi günü, bölgesel Stoxx 600 endeksinin yüzde 3,5 düşmesi ve teknoloji ve banka hisselerinin keskin bir şekilde gerilemesiyle keskin bir düşüş yaşadı. Asya-Pasifik piyasaları ve Wall Street de Pazartesi günü satışlara devam etti. 

Ancak Salı günü küresel piyasalar bu endişelerden sıyrılıp yükselişe geçecek gibi görünüyor. S&P 500 vadeli işlemleri gece ticaretinde sıçrama yaparken, Japonya hisse senetleri Nikkei 225 ve Topix'in bir önceki seansta yüzde 12'nin üzerinde düşmesinin ardından gece boyunca keskin bir şekilde toparlandı. Diğer Asya-Pasifik piyasaları da yükseldi.

Japonya'da Nikkei 225 ve Topix yüzde 9'a kadar yükseldikten sonra kazançlarını azaltarak yaklaşık yüzde 7 daha yüksek işlem gördü. Japon yeni ABD doları karşısında yaklaşık 146 seviyesine zayıfladı. Güney Kore'de Kospi yüzde 4'ten fazla yükselirken, Kosdaq yaklaşık yüzde 5 artış gösterdi.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.