Avrupa piyasalarının İngiltere seçimleri gününe yükselişle açılmaları bekleniyor

İstanbul, 4 Temmuz (Hibya) – Avrupa borsalarının, merakla beklenen İngiltere genel seçimlerinden önemli ölçüde etkilenerek, Perşembe günü yükselişle açılmaları bekleniyor.

Avrupa piyasalarının İngiltere seçimleri gününe yükselişle açılmaları bekleniyor
Yayınlama: 04.07.2024
0
A+
A-

Analistlere göre bu önemli bölgesel olay, Avrupa ve Asya'daki piyasa eğilimlerini önemli ölçüde etkileme potansiyeli taşıyor. Buna göre, Perşembe günü, piyasa dinamiklerini değiştirebilecek çok önemli bir olay olan Birleşik Krallık genel seçimleri yapılacak.

Seçim öncesi yapılan anketler, Muhafazakâr Parti'nin 14 yıllık iktidarına son verebilecek olan merkez sol İşçi Partisi'nin potansiyel olarak önemli bir galibiyetine işaret ediyor.

Analistler, İngiltere'nin FTSE endeksinin 12 puan artışla 8.181, Almanya'nın DAX endeksinin 26 puan artışla 18.404, Fransa'nın CAC 40 endeksinin 12 puan artışla 7.650 ve İtalya'nın FTSE MIB endeksinin 45 puan artışla 34.067 seviyesinden açılacağını öngörüyor.

Perşembe günü Asya-Pasifik piyasaları, Japonya Topix'in Aralık 1989'da ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2,886.50'yi aşmasıyla çoğunlukla yükseliş gösterdi.

S&P 500, Çarşamba günkü kısaltılmış işlem seansında yatırımcıların durgun ekonomik verileri silkmiş görünmesiyle yeni zirvelere yükseldi. New York Menkul Kıymetler Borsası'nın saat 13:00'te erken kapanmasıyla Çarşamba günü işlem hacmi düşük kaldı. 

ABD'de borsalar Perşembe günü Bağımsızlık Günü nedeniyle kapalı olacak.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.