Avrupa piyasaları yükseldi; İsviçre Merkez Bankası BoE kararı öncesinde faizleri düşürdü

İstanbul, 20 Haziran (Hibya) – Avrupa hisse senetleri Perşembe günü, Birleşik Krallık yatırımcılarının İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) politika faizi kararını değerlendirmesiyle yükseldi.

Avrupa piyasaları yükseldi; İsviçre Merkez Bankası BoE kararı öncesinde faizleri düşürdü
Yayınlama: 20.06.2024
2
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600 sabah işlemlerinde yaklaşık yüzde 0,4 yükselirken, çoğu sektör ve büyük borsa pozitif bölgede yer aldı. Teknoloji ve inşaat hisseleri yüzde 1'in üzerinde kazançlara öncülük ederken, gıda ve içecek hisseleri yüzde 0,6 düşüş gösterdi.

Perşembe günü, İsviçre Merkez Bankası politika faizini 0,25'ten yüzde 1,25'e düşürerek önemli bir hamle yaptı. Mart ayındaki benzer bir hamlenin ardından gelen bu karar, SNB'nin küresel politika gevşeme döngüsündeki öncü konumunu sağlamlaştırarak mevcut finansal ortamda önemli bir gelişme oldu.

Perşembe günü, İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararını merakla bekleyen Birleşik Krallık tüccarları için kritik bir gün. Merkez bankasının faiz oranlarını 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25'te sabit tutması beklenirken, ülkenin 4 Temmuz'daki seçimlerinden sonra Ağustos ayında bir indirim yapılacağını tahmin ediliyor ve bu da beklentiyi artırıyor.

Çarşamba günü açıklanan veriler, İngiltere'de enflasyonun Mayıs ayında yıllık yüzde 2,0 oranında artarak merkez bankasının enflasyon hedefini tam olarak tutturmasıyla önemli bir gelişmeyi beraberinde getirdi. Bu başarı, merkez bankasının yakın gelecekteki kararlarını potansiyel olarak etkileyebilir.

Norveç Merkez Bankası da Perşembe günü para politikası kararlarını açıklayacak. Norges Bank'ın politika faizini değiştirmeyerek yüzde 4,5'te tutması bekleniyor.

Veri cephesinde ise Avro Bölgesi'nden Haziran ayına ilişkin öncü tüketici güveni rakamları açıklanacak.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.