Avrupa piyasaları seçimler öncesinde dalgalı seyir devam ederken yükseldi

İstanbul, 3 Temmuz (Hibya) – Avrupa hisse senetleri Çarşamba günü yükselirken, iki büyük seçim öncesinde piyasalarda hakim olan genel duyarlılık devam ediyor.

Avrupa piyasaları seçimler öncesinde dalgalı seyir devam ederken yükseldi
Yayınlama: 03.07.2024
3
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600 Endeksi, Geçen haftaki olumsuz performansın ardından, Temmuz ayında şu ana kadar dalgalı bir seyir izledi. Endeks yüzde 0,65 yükselirken, çoğu sektör yüzde 1,6 artışla teknoloji hisseleri öncülüğünde yeşile döndü.

Maersk hisseleri, nakliye devinin lojistik firması DB Schenker ile satış görüşmelerinden çekilmesinin ardından yüzde 3,2 yükseldi. 

Yatırımcılar, İngiltere'nin Perşembe günü ve Fransa'nın Pazar günü sandık başına gideceği iki ulusal parlamento seçimine hazırlanıyor. Anketler Birleşik Krallık'ta muhalefetteki merkez sol İşçi Partisi'nin zaferine işaret ederken, analistler bu sonucun piyasalar tarafından olumlu karşılanacağını, Fransa'daki oylamanın ise daha büyük bir belirsizlik içinde olduğunu söylüyor.

Bölgesel piyasalar, Euro bölgesinde manşet enflasyonun Haziran ayında yüzde 2,5'e gerilediğini gösteren son tüketici fiyatları verilerini hazmettikten sonra Salı gününü düşüşle kapattı. Çarşamba günü Avrupa'da önemli bir kazanç ya da veri açıklaması bulunmuyor.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.