Avrupa piyasaları pozitif ivmenin azalmasıyla düşüşe geçti

İstanbul, 4 Haziran (Hibya) – Avrupa piyasaları Salı günü, son birkaç gündeki olumlu ivmenin azalmasıyla düşüş yaşadı.

Avrupa piyasaları pozitif ivmenin azalmasıyla düşüşe geçti
Yayınlama: 04.06.2024
0
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600, Londra saatiyle 14:35'te yüzde 0,3 düşerken, tüm büyük borsalar ve çoğu sektör kırmızıdaydı. Madencilik hisseleri yüzde 2,1 değer kaybederken, kamu hizmetleri yüzde 0,7'lik artışla en büyük kazanç sağlayan sektör oldu.

Bankacılık hisseleri yüzde 1,7 değer kaybederken, İtalya'dan UniCredit ve İspanya'dan BBVA yüzde 4'ten fazla değer kaybetti ve yatırımcılar Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bu hafta içinde açıklayacağı son faiz kararını bekliyor.

Bu arada Maersk'in hisseleri, Danimarkalı denizcilik devinin güçlü piyasa talebi ve devam eden Kızıldeniz aksaklıkları nedeniyle tüm yıl kâr beklentisini yükseltmesinin ardından hafifçe düşmeden önce yüzde 2,1 artarak gösterge tablonun zirvesine tırmandı.

ECB'nin, politika yapıcılar Perşembe günü toplandığında 2019'dan bu yana ilk kez faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor. Yine de yatırımcılar, Cuma günü açıklanan beklenenden biraz daha yüksek bir Euro bölgesi enflasyon baskısının bankanın gelecek kararını etkileyip etkilemeyeceğini yakından izleyecekler.

Almanya'da işsizlik Mayıs ayında beklenenden daha fazla artarak Avrupa'nın en büyük ekonomisinde toparlanma umutlarını zayıflattı. Federal Çalışma Ajansı Salı günü yaptığı açıklamada, işsiz sayısının mevsimsellikten arındırılmış olarak 25.000 artarak tahmin edilen 10.000'in üzerine çıktığını söyledi.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.