Avrupa piyasaları karışık; İngiltere’de enflasyonun düşmesinin ardından FTSE yükseldi

İstanbul, 19 Haziran (Hibya) – Avrupa hisse senetleri Çarşamba günü karışık seyrederek bir önceki işlem seansındaki olumlu ivmesini kaybetti.

Avrupa piyasaları karışık; İngiltere’de enflasyonun düşmesinin ardından FTSE yükseldi
Yayınlama: 19.06.2024
3
A+
A-

Avrupa piyasa performansının önemli bir göstergesi olan Stoxx 600 endeksi, büyük borsalar ve sektörlerin ayrışmasıyla yüzde 0,14 düştü. Teknoloji hisseleri yüzde 1,0 düşüşle kayıplara öncülük ederken, madencilik hisseleri yüzde 0,8 değer kazandı.

İngiltere'de FTSE 100 öğleden sonraki işlemlerde yükselişe geçerek yüzde 0,15 arttı ve ülkenin enflasyon verisinin beklentileri karşılamasının ardından erken saatlerdeki kayıplarını telafi etti. Enflasyon Mayıs ayında yıllık yüzde 2,0 ile Perşembe günü açıklanacak politika faizi kararı öncesinde İngiltere Merkez Bankası'nın hedefine ulaştı. Banka'nın faiz oranlarını yüzde 5,25'te sabit tutması bekleniyor.

AB istatistik ofisi Eurostat, Salı günü Euro bölgesinden gelen verilerin, tek para birimli Euro bölgesinde enflasyonun Nisan ayındaki yüzde 2,4'ten Mayıs ayında yıllık yüzde 2,6'ya yükseldiğini gösterdiğini doğruladı. AB genelinde yıllık enflasyon ise bir önceki ayki yüzde 2,6'dan yüzde 2,7'ye yükseldi.

Asya-Pasifik piyasaları, yapay zeka çipi firması Nvidia'nın Microsoft'u geride bırakarak dünyanın en değerli halka açık şirketi haline gelmesiyle Salı günü önemli ABD gösterge endekslerinin yeni zirvelere ulaşmasının ardından gece boyunca yükseldi.

ABD finans piyasaları Juneteenth tatili nedeniyle kapalı. Afroamerikan kölelerin azad edilişini kutlayan bir federal bayram olan Juneteenth, 19 Haziran 1865 ABD'de köleciliğin son bulduğu gün olarak kabul ediliyor.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.