Avrupa piyasaları karışık ilk seans işlemlerinde hafif yükseldi

İstanbul, 28 Mayıs (Hibya) – Avrupa piyasaları, sakin geçen bir önceki seansın ardından karışık sabah işlemlerinde hafif yükselişe geçti, pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi erken işlemlerde yüzde 0,15 düştü ve sektörler çoğunlukla aşağı yönlü işlem gördü. Seyahat ve eğlence hisseleri yüzde 1,6 düşerken, otomobiller yüzde 0,4 yükseldi.

Avrupa piyasaları karışık ilk seans işlemlerinde hafif yükseldi
Yayınlama: 28.05.2024
0
A+
A-

Online gıda perakendecisi Ocado'nun hisseleri, geçen hafta eski İngiltere müşterilerine erişmek için Türk teslimat şirketi Getir ile bir anlaşma yaptığını duyurmasının ardından yüzde 8,5 yükselerek Stoxx 600'ün zirvesine çıktı. Buna karşılık, İsviçreli sigorta şirketi Helvetia yüzde 4,7 düştü ve sigorta sektörü de geriledi.

Salı günkü seans kurumsal kazançlar açısından hafif geçse de, Almanya'dan gelecek toptan eşya fiyatları verisi piyasa katılımcıları için büyük önem taşıyor. Genellikle tüketici enflasyonunun öncü göstergesi olarak kabul edilen bu veri, Avrupa ekonomisinin sağlığına ilişkin önemli bilgiler sağlıyor.

Yapılan yorumlar, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) enflasyonun izleyeceği yolu değerlendireceğine ilişkin açıklamaların yanında, daha temkinli bir duruş sergileyen ABD Merkez Bankası'nın önüne geçebileceği yönündeki spekülasyonlara katkı yapıyor. 

ECB Baş Ekonomisti Philip Lane, Financial Times ile söyleşisinde şöyle dedi:

“Büyük sürprizler olmazsa, bu noktada gördüğümüz kadarıyla en üst düzeydeki kısıtlamayı kaldırmak için yeterli sebep var.”

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, Pazartesi günü piyasaların Anma Günü nedeniyle kapalı olmasının ardından ivmenin geri dönmesiyle Pazartesi gecesi ilerledi. Asya-Pasifik'te ise yatırımcılar küresel faiz oranlarının görünümünü değerlendirirken piyasalarda işlemler karışık gelişti.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.