Avrupa piyasaları İngiltere Merkez Bankası kararı öncesinde karışık bir açılışa yöneldi

İstanbul, 1 Ağustos (Hibya) – Avrupa piyasalarının, yatırımcıların bir dizi merkez bankası kararını değerlendirmesiyle Perşembe günü karışık açılmaları bekleniyor. Analistlerin öngörülerine göre, Almanya’nın DAX ve Fransa’nın CAC 40 endeksleri düz çizginin biraz altında açılırken, İngiltere’nin FTSE 100 Endeksi yükselecek.

Avrupa piyasaları İngiltere Merkez Bankası kararı öncesinde karışık bir açılışa yöneldi
Yayınlama: 01.08.2024
0
A+
A-

İngiltere Merkez Bankası (BOE) son para politikası kararını Londra saatiyle öğlen saatlerinde açıklayacak. Piyasa fiyatlaması, Birleşik Krallık merkez bankasının 25 baz puanlık bir faiz indirimine giderek parasal genişleme yolunu başlatmasını hafifçe destekliyor. 

Ancak analistler, enflasyonun yüzde 2'de kalmasına rağmen, bazı üyelerin hizmet sektörü enflasyonu ve ücret artışı konusunda hala endişeli olması nedeniyle, kararın etrafında her zamankinden daha fazla belirsizlik olduğunu söylüyor.

BOE'nin toplantısı, ABD Merkez Bankası'nın geniş çapta beklenen faiz oranlarını sabit tutmasıyla sonuçlanan toplantısını takip ediyor. Fed Başkanı Jerome Powell basın toplantısında, enflasyon verileri desteklemeye devam ettiği sürece, yatırımcıların neredeyse kesin olarak gördüğü Eylül ayında bir faiz indiriminin “masada” olduğunu söyledi. Ancak Powell, indirimin 50 baz puan kadar büyük olacağını göz ardı etmiş gibi göründü.

Çarşamba günü ABD ticaretinde, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite, Advanced Micro Devices'ın güçlü bir çeyrek yayınlamasıyla yüzde 2,64 sıçrarken, Facebook'un sahibi Meta, beklenenden daha güçlü sonuçlarla genişletilmiş ticarette ralli yaptı.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.