Avrupa piyasaları İngiltere Merkez Bankası kararı öncesinde düşüşe geçti

İstanbul, 1 Ağustos (Hibya) – Avrupa piyasaları Perşembe günü yatırımcıların bir dizi merkez bankası eylemini işlemesiyle düşüşe geçti. Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi yüzde 0,45 değer kaybederken, tüm büyük borsalar ve çoğu sektör negatif bölgede işlem gördü.

Avrupa piyasaları İngiltere Merkez Bankası kararı öncesinde düşüşe geçti
Yayınlama: 01.08.2024
3
A+
A-

Bankalar yüzde 2,40 ve otomobiller yüzde 1,44 değer kaybederken, perakende hisse senetleri yüzde 1,38 değer kazandı. İngiltere Merkez Bankası son para politikası kararını Londra saatiyle öğlen saatlerinde açıklayacak. Piyasa fiyatlaması, Birleşik Krallık merkez bankasının 25 baz puanlık bir faiz indirimine giderek parasal genişleme yolunu başlatmasını hafifçe destekliyor. 

Rolls-Royce hisseleri, şirketin temettü ödemesini yeniden başlatması ve güçlü ilk yarı sonuçlarına dayanarak kâr tahminini yükseltmesinin ardından yüzde 11'den fazla artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Öte yandan Societe Generale, ikinci çeyrek kazanç tahminlerini aşmasına rağmen Fransız perakende faaliyetleri için görünümünü düşürdükten sonra yüzde 6,9 düştü.

BOE'nin toplantısı, ABD Merkez Bankası'nın geniş çapta beklenen faiz oranlarını sabit tutmasıyla sonuçlanan toplantısını takip ediyor. Fed Başkanı Jerome Powell basın toplantısında, enflasyon verileri desteklemeye devam ettiği sürece, yatırımcıların neredeyse kesin olarak gördükleri Eylül ayında bir faiz indiriminin “masada” olduğunu söyledi. Ancak Powell, indirimin 50 baz puan kadar büyük olacağını göz ardı etmiş gibi göründü.

Avrupa teknoloji hisseleri de Çarşamba günü büyük hareketler kaydetti ve Avrupa'da çip firması ASML güçlü kazançlar elde etti. Petrol devi Shell ve İngiliz bankası Barclays Perşembe günü rapor veren firmalar arasında yer alıyor.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.