Avrupa piyasaları haftaya dalgalı bir başlangıç yaptıktan sonra yükseldi

İstanbul, 18 Haziran (Hibya) – Avrupa hisse senetleri, işlem haftasına karışık bir başlangıç yaptıktan sonra Salı günü yükseldi.

Avrupa piyasaları haftaya dalgalı bir başlangıç yaptıktan sonra yükseldi
Yayınlama: 18.06.2024
0
A+
A-

Stoxx 600 endeksi erken işlemlerde yüzde 0,21 yükselirken, çoğu sektör ve büyük borsa yeşil renkte işlem gördü. Seyahat ve eğlence hisseleri yüzde 1,33 artışla kazançlara öncülük ederken, ev eşyaları yüzde 0,36 düşüş gösterdi.

Pazartesi günü piyasalar için karışık bir gün oldu. Fransa'nın CAC 40 endeksi, karışık sabah ticaretinin ardından yatırımcıların ülkenin yaklaşan parlamento seçimlerinde aşırı sağcı Ulusal Ralli partisinin zafer olasılığını tartmasıyla yüzde 0,9 yükseldi. Endeks geçen hafta yüzde 6,2'den fazla düştü.

Yatırımcılar, İngiltere Merkez Bankası'nın Perşembe günkü politika faizi kararının potansiyel etkisini yakından izliyor. Bankanın faiz oranlarını yüzde 5,25'te sabit tutması bekleniyor.

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Avustralya Merkez Bankası'nın faiz kararını beklemesiyle Pazartesi günü Wall Street'in yükselmesiyle Salı günü gece boyunca toparlandı. Bu arada, S&P 500 vadeli işlemleri, yatırımcıların Mayıs ayı perakende satış verilerine hazırlandığı Wall Street'te kazançlı bir günün ardından Pazartesi gecesi yatay seyrediyor.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.