Avrupa piyasaları faiz kararlarıyla geçecek haftaya düşüşlerle başladı

İstanbul, 29 Temmuz (Hibya) – Avrupa piyasaları, yatırımcıların ABD enflasyon verilerini sindirmesi ve bilançolar ve merkez bankası toplantılarıyla geçecek yoğun bir haftayı beklemesi nedeniyle Pazartesi günü düşerek daha önceki kazançlarını tersine çevirdi.

Avrupa piyasaları faiz kararlarıyla geçecek haftaya düşüşlerle başladı
Yayınlama: 29.07.2024
2
A+
A-

Stoxx 600 endeksi yüzde 0,17 düşerken, bölgedeki çoğu sektör ve büyük borsa kırmızıda işlem gördü. Sağlık hizmetleri hisseleri yüzde 0,64 değer kazanırken, otomobiller yüzde 1,36 düştü.

Philips hisseleri, şirketin beklenenden daha iyi ikinci çeyrek kazançları bildirmesinin ardından Pazartesi günü yüzde 15'e kadar sıçradı. Bu arada Heineken hisseleri, bira devinin analistlerin beklediğinden daha zayıf gelen ilk yarı kar büyümesinin ardından yüzde 9'un üzerinde düştü.

Yatırımcılar ayrıca, faiz oranlarının izleyeceği yola ilişkin bir gösterge için Federal Rezerv ve İngiltere Merkez Bankası'nın son politika toplantılarına bakıyor.

Asya-Pasifik piyasaları Pazartesi günü yükselirken, Japonya'nın Nikkei 225 endeksi ABD'deki enflasyon verisinin faiz indirimi umutlarını artırmasıyla bölgedeki kazançlara öncülük etti. Bu arada ABD'de S&P 500 Pazartesi günü ABD'de devam eden kurumsal kazançlar öncesinde yükseldi.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.