Avrupa piyasaları Euro bölgesi enflasyon verileri öncesinde düşüşle açıldı

İstanbul, 2 Temmuz (Hibya) – Avrupa hisse senetleri, piyasa katılımcılarının Euro Bölgesi’nin son enflasyon verilerinin açıklanmasını beklemesiyle Salı günü düşüşle açıldı.

Avrupa piyasaları Euro bölgesi enflasyon verileri öncesinde düşüşle açıldı
Yayınlama: 02.07.2024
4
A+
A-

Pazartesi günkü olumlu seansın ardından, bölgesel Stoxx 600 erken işlemlerde geçen haftaki düşüşünü sürdürerek Londra'da sabah 8:06'da yüzde 0,44 daha düşük işlem gördü.

Çoğu sektör kırmızıdaydı, inşaat hisseleri yüzde 1,0 düşerken, petrol ve gaz yüzde 0,4 yükseldi.

İngiltere saatiyle sabah 10'da açıklanacak olan Euro Bölgesi Haziran ayı tüketici fiyat endeksi, Avrupa Merkez Bankası'nın bir sonraki faiz kararını nasıl etkileyebileceği açısından yakından izlenecek.

Veri cephesinde başka bir yerde, İngiliz Perakende Konsorsiyumu, Birleşik Krallık'ta yıllık mağaza fiyat enflasyonunun Mayıs ayındaki yüzde 0,6'dan Haziran ayında yüzde 0,2'ye gerileyerek Ekim 2021'den bu yana en düşük seviyeye indiğini açıkladı. 

Almanya'nın Ifo Enstitüsü, otomotiv endüstrisindeki iş ortamının Haziran ayında “biraz kötüleştiğini” ve ekonominin geneliyle birlikte ivme kazanamadığını söyledi.

Bu arada, İngiliz market grubu Sainsbury's ilk çeyrek ticaret açıklamasında satışlarının yüzde 3 arttığını bildirdi.

Asya-Pasifik piyasaları gece boyunca çoğunlukla düşerek Wall Street ile aralarındaki farkı kapattı. Teknoloji hisselerinin desteğiyle Nasdaq Composite yeni bir rekora ulaştı.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, teknoloji hisselerinin daha iyi performans göstermesiyle 2024'ün ikinci yarısına başlamak için büyük ortalamaların yükselişle kapanmasının ardından biraz değişti.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.