Avrupa piyasaları ABD verileri ve BOE faiz indiriminin ardından yüzde 1,29 düşüşle kapandı

İstanbul, 1 Ağustos (Hibya) – Avrupa piyasaları, yatırımcıların bir dizi merkez bankası eylemini ve yeni ABD ekonomik verilerini değerlendirmesiyle, Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi yüzde 1,29 düşüşle kapandı.

Avrupa piyasaları ABD verileri ve BOE faiz indiriminin ardından yüzde 1,29 düşüşle kapandı
Yayınlama: 01.08.2024
0
A+
A-

Tüm büyük bölgesel borsalar ve çoğu sektör negatif bölgede kapandı. Bankalar yüzde 4,48 değer kaybederken, perakende yüzde 1,27 artışla yükselen tek sektörler arasında yer aldı.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranlarını düşürdüğünü açıklayarak anahtar oranı 16 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25'ten yüzde 5'e çekti. Piyasalar açıklama öncesinde 25 baz puanlık bir indirimin yüzde 61 olasılıkla gerçekleşeceğini fiyatlıyordu. İngiltere Merkez Bankası, Para Politikası Komitesi'nin indirime beşe dört çoğunlukla oy verdiğini söyledi.

Bireysel hisse senedi haberlerinde, Rolls-Royce hisseleri bir noktada yüzde 11'den fazla sıçrayarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve şirketin temettüsünü eski haline getirmesi ve güçlü ilk yarı sonuçlarının ardından kar tahminini yükseltmesinin ardından bazı kazançları geri aldı.

Öte yandan, Fransız ödeme şirketi Worldline, 2024 görünümünü düşürmesinin ardından günü yüzde 15'in üzerinde düşüşle tamamlayarak gösterge tablosunun en altına geriledi. Societe Generale, ikinci çeyrek kazanç tahminlerini aşmasına rağmen Fransız perakende faaliyetleri için görünümünü düşürdükten sonra yüzde 9'a yakın düştü.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.