Avrupa hisseleri yükseldi; sterlin son bir yılın en yüksek düzeyine çıktı

İstanbul, 11 Temmuz (Hibya) – Avrupa hisse senetleri, ABD enflasyonunun son üç yılın en düşük düzeyine gerilemesinin ardından kazançlarını artırarak Perşembe günü yükseldi.

Avrupa hisseleri yükseldi; sterlin son bir yılın en yüksek düzeyine çıktı
Yayınlama: 11.07.2024
3
A+
A-

Yatırımcılar, Federal Rezerv'in önümüzdeki toplantılarında faiz oranlarını düşürmeye hazır olabileceğine dair bir işaret için bu veriyi merakla bekliyordu.

Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi, Londra'da saat 15:36'da yüzde 0,61 artarak, baskının ardından sabahki performansını geliştirdi. Kamu hizmetleri yüzde 1,8 artışla başı çekerken, petrol ve gaz hisseleri yüzde 0,28 geriledi

Çalışma Bakanlığı Perşembe günü, ABD tüketici fiyat endeksinin Mayıs ayındaki yüzde 3,3'ten 12 aylık yüzde 3'e gerilediğini bildirdi.

Volatil gıda ve enerji maliyetleri hariç tutulduğunda, çekirdek TÜFE aylık yüzde 0,1 ve bir yıl öncesine göre yüzde 3,3 artarak tahminlerin bir puan altında kaldı.

Hem S&P 500 hem de Nasdaq Composite'in tüm zamanların en yüksek seviyelerinden kapanmasının ardından ABD hisse senedi vadeli işlemleri haber üzerine yükseldi. 

Rakamlar, Birleşik Krallık ekonomisinin Mayıs ayında yüzde 0,4 oranında büyüdüğünü, Nisan ayındaki büyümenin ardından toparlandığını ve yüzde 0,2'lik tahminin üzerine çıktığını gösterdi. 

Her iki veri açıklamasının ardından İngiliz sterlini ABD doları karşısında yüzde 0,7 yükselerek Temmuz 2023'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi, ABD'nin büyük teknoloji şirketlerinin Fed'in faiz indirimlerine ilişkin iyimserlikle gece boyunca yükselmesinin ardından Asya-Pasifik piyasalarındaki geniş çaplı yükselişin ortasında ilk kez 42.000 seviyesini aştı.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.