Avrupa hisse senetleri yeni enflasyon verileri öncesinde hafifçe düştü

İstanbul, 31 Mayıs (Hibya) – Yatırımcılar yeni enflasyon verilerini beklerken Avrupa hisse senetleri Cuma günü hafif düşüşle bir önceki seanstaki kazançlarını tersine çevirdi.

Avrupa hisse senetleri yeni enflasyon verileri öncesinde hafifçe düştü
Yayınlama: 31.05.2024
3
A+
A-

Bölgesel Stoxx 600 endeksi erken işlemlerde yüzde 0,05 düştü ve sektörler karışık bölgede işlem gördü. Telekom hisseleri yüzde 0,8 artışla kazançlara öncülük ederken, seyahat ve eğlence yüzde 2,4 düştü.

Yatırımcılar, para politikasının gidişatına ilişkin bir sinyal için seansın ilerleyen saatlerinde açıklanacak Euro Bölgesi enflasyon verilerini yakından izleyecek.

Cuma günü İtalya'dan da gayrisafi yurtiçi hasıla verileri açıklanacak. Önemli bir şirket kazancı beklenmiyor.

Bölgesel piyasalar Perşembe gününü yükselişle kapatarak, artan tahvil getirilerinin yatırımcı duyarlılığını olumsuz etkilemesiyle önceki iki seanstaki olumsuz havayı üzerinden attı.

Faiz oranlarının daha uzun süre yüksek seyredeceğine dair beklentilerin tahvil getirilerini yukarı çekmesi nedeniyle Avrupa hisse senedi piyasasındaki kasvet bu hafta küresel çapta da kendini gösterdi.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, yatırımcıların en son şirket kazançlarını değerlendirmeleri ve önemli bir enflasyon raporunu beklemeleri nedeniyle Cuma günü düşüş gösterdi. Asya Pasifik'te piyasalar, büyük bölgesel ekonomilerden gelen yeni veriler nedeniyle yükseldi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.