Avrupa hisse senetleri haftaya karışık bir başlangıç yaptıktan sonra yükselişle kapandı

İstanbul, 18 Haziran (Hibya) – Yatırımcılar İngiltere Merkez Bankası’nın Perşembe günü açıklayacağı faiz kararını beklerken, Avrupa hisse senetleri işlem haftasına karışık bir başlangıç yaptıktan sonra Salı gününü yükselişle kapattı.

Avrupa hisse senetleri haftaya karışık bir başlangıç yaptıktan sonra yükselişle kapandı
Yayınlama: 18.06.2024
1
A+
A-

Stoxx 600 endeksi, çoğu sektörün ve tüm büyük borsaların yeşil renkte işlem görmesiyle geçici olarak yüzde 0,66 artışla kapandı. İnşaat hisseleri yüzde 1,3 artışla kazançlara öncülük ederken, ev eşyaları yüzde 0,5 geriledi.

Finansal hizmetler firması Hargreaves Lansdown, yönetim kurulunun CVC liderliğindeki bir özel sermaye konsorsiyumundan gelen bağlayıcı olmayan yeni bir teklifi hissedarların onaylamasını “oybirliğiyle tavsiye etmeye” istekli olacağını söylemesinin ardından yüzde 5 artışla en çok kazananlar arasında yer aldı. Hargreaves Lansdown hissesi başına 11,4 sterlinlik nakit teklif, daha önce reddedilen anlaşmalardan daha yüksek ve şirkete yaklaşık 5 milyar sterlin değer biçiyor.

AB istatistik kurumu Eurostat'ın Salı günü açıkladığı son verilere göre tek para birimi Euro bölgesinde enflasyon Nisan ayındaki yüzde 2.4 seviyesinden Mayıs ayında yıllık yüzde 2.6'ya yükseldi. AB genelinde yıllık enflasyon ise bir önceki ayki yüzde 2.6 seviyesinden yüzde 2.7'ye yükseldi.

Yatırımcılar, geçtiğimiz ay 2019'dan bu yana ilk kez faiz oranlarını düşüren Avrupa Merkez Bankası'nın bundan sonra nereye gidebileceğini göstermek için son baskıyı yakından izleyecekler.

Bu arada, yatırımcılar İngiltere Merkez Bankası'nın Perşembe günü açıklayacağı politika faiz kararını bekliyor. Bankanın faiz oranlarını yüzde 5,25'te sabit tutması beklenirken, Reuters anketine katılan ekonomistlerin çoğu Ağustos ayında bir indirim öngörüyor.

Asya-Pasifik piyasaları, Avustralya Merkez Bankası'nın faiz oranlarını sabit tutmasıyla Salı günü toparlandı. Bu arada S&P 500, Wall Street'te kazançlı bir günün ardından yatırımcıların zayıf perakende satış verilerini değerlendirmesiyle hafif yükseldi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.