Avrupa hisse senetleri Fransa’daki siyasi görünümün etkisiyle düşüşte

İstanbul, 9 Temmuz (DHA) – Avrupa hisse senetleri, bölgedeki yatırımcıların Pazar günkü seçim sonuçlarının ardından Fransa’daki siyasi belirsizliği değerlendirmesiyle Salı günü düştü.

Avrupa hisse senetleri Fransa’daki siyasi görünümün etkisiyle düşüşte
Yayınlama: 09.07.2024
2
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi Londra'da saat 15:26'da yüzde 0,82 düştü. Petrol ve gaz hisseleri yüzde 1,4 düşüşle kayıplara öncülük etti. 

BP, petrol devinin bir açıklamasında değer düşüklüklerinden 1 milyar ile 2 milyar dolar arasında ve “önemli ölçüde daha düşük gerçekleşen rafinaj marjları” nedeniyle 500 milyon ila 700 milyon dolar arasında bir ikinci çeyrek kazanç darbesi beklediğini duyurmasının ardından yüzde 3,93 düştü.

Bu arada, obezite ilacı Wegovy'yi üreten Novo Nordisk'in hisseleri, JAMA Internal Medicine dergisi tarafından yapılan bir analizin Eli Lilly'nin rakip tedavisinin daha fazla kilo kaybına yol açtığını göstermesinin ardından yüzde 1,5 düştü.

İngiltere'nin FTSE 100 endeksi, sabah boyunca daha geniş bir negatif eğilime karşı koyduktan sonra öğleden sonraki işlemlerde kırmızıya kaydı. Bu durum, geçen hafta merkez sol İşçi Partisi'nin kazandığı ve başta konut inşaatçıları olmak üzere Birleşik Krallık varlıklarını ve sektörlerini genel olarak desteklediği görülen zaferin ardından geldi.

Bu arada, Paris CAC 40 endeksi, tüccarların asılı bir parlamentonun etkilerini ve Fransa'da potansiyel olarak uzun bir siyasi belirsizlik dönemini değerlendirmeye devam etmesiyle yüzde 1,52 düştü.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.