Avrupa hisse senetleri, ECB’nin faiz indiriminin ardından düşüşe geçti

İstanbul, 7 Haziran (Hibya)- Avrupa hisse senetleri, bir önceki seansta rekor seviyede kapandıktan sonra, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) 2019’dan bu yana ilk kez faiz indirmesinin ardından, Cuma günü düşüşe geçti.

Avrupa hisse senetleri, ECB’nin faiz indiriminin ardından düşüşe geçti
Yayınlama: 07.06.2024
1
A+
A-

Stoxx 600 yüzde 0,3 düşerek erken saatlerdeki kazançlarını geri verirken, tüm büyük borsalar ve çoğu sektör kırmızıda işlem gördü; otomotiv sektörü hisseleri yüzde 1,0 gerilerken teknoloji hisseleri yüzde 0,6 değer kazandı.

Bundesbank'tan Cuma günü gelen yeni verilere göre, Almanya ekonomisi bu yıl beklenenden biraz daha yavaş büyürken, enflasyonun hafifçe yükselmesi muhtemel görülüyor. Avrupa'nın en büyük ekonomisinin yüzde 0,4 olan öngörülerin altında, yüzde 0,3 büyümesi bekleniyor.

LSEG verilerine göre pan-Avrupa gösterge endeksi Perşembe gününü 524,75 puandan kapatarak 15 Mayıs'taki bir önceki rekor kapanışının hemen üzerinde yer aldı.

Bu gelişme, Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyon endişelerine rağmen 2019'dan bu yana ilk kez faiz oranlarını düşürme kararının ardından geldi. Bu karar, 20 ülkeli Euro Bölgesi'ndeki temel banka faiz oranını yüzde 4'lük rekor seviyeden yüzde 3,75'e düşürdü.

Başka yerlerde, Asya-Pasifik hisse senetleri, yatırımcıların Çin ekonomik verilerini ve Japonya'dan gelen ödeme rakamlarını değerlendirmesiyle Cuma günü karışık gelişti.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.