ATO Başkanı Baran: “Türkiye Pozitif Ayrışıyor”

31 Mayıs 2024 – Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini değerlendirdi. Baran, Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 5,7 büyümesini olumlu karşıladıklarını belirterek, bu performansın Türkiye’yi diğer büyük ekonomilerden pozitif ayrıştırdığını vurguladı.

ATO Başkanı Baran: “Türkiye Pozitif Ayrışıyor”
Yayınlama: 31.05.2024
4
A+
A-

“Türkiye Ekonomisi Üst Üste On Beş Çeyrektir Büyüyor”

ATO Başkanı Gürsel Baran, yazılı açıklamasında Türkiye ekonomisinin üst üste on beş çeyrektir büyüme kaydetmesinin motive edici olduğunu ifade etti. Baran, “Ekonomimizin bu performansını, önde gelen büyük ekonomilerin daralma ve durgunluk sonrası zayıf büyüme oranlarıyla birlikte değerlendirmenin daha anlamlı olacağına inanıyorum. Pek çok ülke beklentilerin altında büyüme gerçekleştirirken, Türkiye şu an aynı ligde yer aldığı diğer ülkelerden pozitif ayrışıyor” dedi.

İstihdam ve Düşen İşsizlik Oranları Memnuniyet Verici

Gürsel Baran, büyümenin ilave istihdam ve düşen işsizlik oranlarıyla desteklenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Kalıcı refahın sağlanabilmesi ve gelirin daha adil bir şekilde geniş tabana yayılabilmesi için enflasyona karşı verilen mücadeleyi desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu. Baran, fiyat algısındaki bozulmaların kısa sürede düzeltilmesi gerektiğini, iç talebin dengeli bir şekilde büyümesinin bu süreçle doğrudan ilişkili olduğunu belirtti.

Dış Ticarette Olumlu Tablo ve Katma Değerli Üretim

Dış ticaret tarafında olumlu tablonun devam etmesini arzuladıklarını söyleyen Baran, “Bunun için katma değeri yüksek üretimin teşvik edilmesini ve cari açığı düşürmeye yönelik politikaların uygulanmaya devam etmesini kararlı bir şekilde destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Güçlü Performans ve Ekonomik İyileşme Beklentisi

Baran, 2024’ün kalanında da güçlü bir performans sergileyerek tüm ekonomik göstergelerde gözle görülür ve hissedilir iyileştirmeler yaşayacaklarına inandıklarını belirtti. “Ankara Ticaret Odası olarak, ekonomimizin güçlü büyüme performansını sürdürmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.