Atatürk’ün Çankırı’ya gelişinin 99. yıl dönümü kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankırı’ya gelişinin 99. yıl dönümü dolayısı ile kentte tören düzenlendi.

Atatürk’ün Çankırı’ya gelişinin 99. yıl dönümü kutlandı
Yayınlama: 23.08.2024
2
A+
A-

Vali Vekili Recep Yüksel, çocuklarla birlikte Atapark’ta bulunan Atatürk heykeli önüne çiçek bıraktı. Daha sonra çocuklar, Atatürk’ün Çankırı’ya gelişini temsilen klasik bir araca binerek arkasındaki toplulukla birlikte Anıt alanına geldi.

Atatürk Anıtı önündeki törende ise Vali Vekili Recep Yüksel, Atatürk'ün Çankırı'ya gelişini temsil eden Türk bayrağını öperek sporculardan teslim aldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıt alanına belediyenin çelengi bırakıldı.

Tören konuşması gerçekleştiren Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Şapka İnkılabı’nın sadece çağdaş ve ortak giyim tarzında birlik ve beraberliğin değil, yaşam ve düşünce tarzında uygar milletlerin gerisinde olmadığımızın, her daim aynı noktada ya da ilerisinde yer aldığımızın en önemli sembolü olduğunu vurguladı.

Protokol ve katılımcılar, Atatürk'ün Çankırı'da kaldığı Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki odayı ziyaret etti. Etkinliklerin sonunda Atatürk'ün İstiklal Yolu güzergahındaki Şapka Devrimi ziyaretlerini gösteren fotoğraf sergisi gezildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.