Asya piyasaları seçimlerin yapıldığı Hindistan öncülüğünde düştü

İstanbul, 4 Haziran (Hibya) – Asya piyasaları, 2024 genel seçimlerin ardından oy sayımlarının başladığı Hindistan piyasaları öncülüğünde Salı günü düştü.

Asya piyasaları seçimlerin yapıldığı Hindistan öncülüğünde düştü
Yayınlama: 04.06.2024
3
A+
A-

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 0,22 düşerken, daha geniş kapsamlı Topix yüzde 0,24 geriledi. Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,47 değer kaybederken, daha küçük ölçekli Kosdaq erken saatlerdeki düşüşünü tersine çevirerek yüzde 0,8 yükseldi. Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,31 yükselirken, CSI 300 endeksi yüzde 0,4 arttı. Avustralya'da S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,19 düşüş gösterdi.

Dünyanın en kalabalık ülkesinde oy sayımları yerel saatle sabah 8'de başladı ve sandık çıkış anketlerine göre Başbakan Narendra Modi'nin üst üste nadir görülen bir üçüncü dönem kazanacağı öngörülüyor.

Hindistan'daki ana hisse senedi göstergelerinin Pazartesi günü rekor seviyelere ulaşmasının ardından Nifty 50 endeksi yüzde 3,5 düşerken, BSE Sensex yüzde 1,5 geriledi.

Hafta sonu yerel sandık çıkış anketleri Modi ve Bharatiya Janata Partisi liderliğindeki ittifakın parlamentonun alt kanadında kesin çoğunluğu kazanacağını öngörüyordu.  

Gece boyunca, ABD hisse senedi endeks vadeli işlemleri, Wall Street'in Haziran'a dengesiz bir başlangıç yapmasının ardından ayağa kalkmaya çalışması nedeniyle durgun seyretti.

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması vadeli işlemleri yaklaşık olarak yatay seyretti. S&P 500 vadeli işlemleri ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri her biri yüzde 0,1'in altında yükseldi.

Dow, Haziran ayının ilk işlem gününde 115 puandan fazla ya da yüzde 0,3 düştü. S&P 500 ve Nasdaq Composite Pazartesi günü hafif yükseldi.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.