Asya piyasaları Powell’ın güvercin enflasyon yorumlarının ardından karışık seyretti

İstanbul, 10 Temmuz (Hibya) – Asya-Pasifik piyasaları, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın güvercin yorumlarının ardından Wall Street’in önemli göstergeleri yükselse de, Çarşamba günü karışık seyretti.

Asya piyasaları Powell’ın güvercin enflasyon yorumlarının ardından karışık seyretti
Yayınlama: 10.07.2024
1
A+
A-

Powell, “politika kısıtlamasını çok geç ya da çok az azaltmanın ekonomik faaliyeti ve istihdamı gereksiz yere zayıflatabileceğini” söyleyerek faiz oranlarını çok yüksek bir seviyede bırakma konusunda dikkatli olunması gerektiğinin sinyalini verdi.

Asya'da ise yatırımcılar Çin ve Japonya'dan gelecek enflasyon verilerini değerlendirecek; Çin Haziran ayı tüketici ve üretici fiyatları verilerini açıklayacak. Çin'de enflasyon, tüketici fiyat endeksinin Haziran ayında yüzde 0,2'lik bir artış göstermesiyle beklentilerin çok altında kaldı. Ülkenin ÜFE'si yıllık bazda beklentilere paralel olarak yüzde 0,8 düştü ve Mayıs ayındaki yüzde 1,4'lük düşüşe kıyasla yüzde 0,8'lik daha yumuşak bir düşüş kaydetti.

Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 1,01 yükselirken, Çin anakarası CSI 300 TÜFE açıklamasının ardından yüzde 0,4 düştü.

Japonya'nın kurumsal mal fiyatları endeksi Haziran ayında bir önceki yıla göre yüzde 2,9'a yükselerek beklentiler doğrultusunda ve Mayıs ayındaki revize edilmiş yüzde 2,6'ya kıyasla daha hızlı bir artış gösterdi. Japonya'nın Nikkei 225 endeksi Salı günkü kazançlarını marjinal bir artışla genişletti, ancak geniş tabanlı Topix yüzde 0,21 düştü.

Güney Kore'nin Kospi'si yüzde 0,13 yükselirken, küçük sermayeli Kosdaq yüzde 0,2 düştü. Samsung Electronics hisseleri açıklamanın ardından yüzde 0,22 düştü. Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,18 düştü.

ABD'de S&P 500, Powell'ın yorumlarının ardından Salı günü yeni bir rekora tırmanarak yüzde 0,07 artışla 5.576,98'e yükseldi ve yılın 36. rekor kapanışını gerçekleştirdi.

Nasdaq Composite yüzde 0,14 artışla 18.429,29 seviyesinden kapanarak günü rekorla tamamladı. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 0,13 düşüş gösterdi.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.