Asya piyasaları Çin’in ihracat ve Japonya’nın beklentileri aşan maaş verileriyle karışık

İstanbul, 7 Haziran (Hibya) – Asya-Pasifik hisse senetleri, yatırımcıların Çin’den gelen ekonomik verilere bakması ve Japonya’nın maaş rakamlarını sindirmesiyle Cuma günü karışık bir seyir izlerken, piyasalar Avrupa Merkez Bankası’nın faiz indirimini de değerlendirdi.

Asya piyasaları Çin’in ihracat ve Japonya’nın beklentileri aşan maaş verileriyle karışık
Yayınlama: 07.06.2024
2
A+
A-

Japonya Nikkei 225 yüzde 0,11 gerilerken, geniş tabanlı Topix marjinal bir düşüş yaşadı. Güney Kore'nin Kospi'si yatırımcıların resmi tatilden dönmesiyle yüzde 0,84 ve küçük sermayeli Kosdaq yüzde 1,31 değer kazandı. Avustralya S&P/ASX 200 yüzde 0,41 yükseldi.

Çin'in Mayıs ayı ihracatı yüzde 6'lık beklentiye karşılık yüzde 7,6 artarak beklentileri aşarken, ithalat yıllık yüzde 1,8 artarak yüzde 4,2'lik beklentiyi tutturamadı.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi ticaret verilerinin açıklanmasının ardından erken saatlerdeki kazançlarını tersine çevirerek yüzde 0,63 düşerken, anakara Çin'in CSI 300 endeksi yüzde 0,73 ile daha büyük bir kayıp yaşadı

Japonya, Japonya Merkez Bankası'nın ücretlerde ve fiyatlarda beklenen “erdemli döngünün” devam edip etmediğini değerlendirmek için önemli bir ölçüt olan Nisan ayı hane halkı harcama verilerini açıkladı.

Nisan ayı için hane başına ortalama aylık tüketim harcamaları nominal olarak yüzde 3,4 ve reel olarak yüzde 0,5 artışla 313.300 yen oldu. 

Ücret artışları genellikle Japon şirketlerinin mali yıllarının başlangıcı olan bu ayda yürürlüğe girdiği için, Nisan ayı ücretleri izlenecek kilit öneme sahip.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.