Asya piyasaları bu hafta Fed ve BOJ kararları öncesinde karışık seyrediyor

İstanbul, 10 Haziran (Hibya) – Asya-Pasifik piyasaları, ABD’de Cuma günü açıklanan istihdam raporunun Mayıs ayında işe alımların ve ücret artışının beklenenden daha güçlü olduğunu göstermesinin ardından Pazartesi günü karışık bir seyir izledi.

Asya piyasaları bu hafta Fed ve BOJ kararları öncesinde karışık seyrediyor
Yayınlama: 10.06.2024
2
A+
A-

Bu durum, Fed'in faiz oranlarını düşürmek için acele etmesine gerek olmadığı görüşünü destekliyor. Yatırımcılar Federal Açık Piyasa Komitesi'nin bu haftaki toplantısında ya da Temmuz ayındaki bir sonraki toplantısında faiz indirimine gitmesini beklemiyor.

Bu hafta Asya'da yatırımcılar, Pazartesi günü Japonya'nın revize edilen ilk çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla rakamlarını değerlendirecek ve bu rakam yıllık bazda yüzde 1,8'lik bir daralma olarak gerçekleşti. Bu rakam, ilk açıklanan yüzde 2'lik daralmadan daha yumuşak ve Reuters'in ekonomistler arasında yaptığı ankette beklenen yüzde 1,9'luk revize daralmadan da daha düşüktü.

Japonya Merkez Bankası'nın faiz kararı Cuma günü, Çin ve Hindistan'ın Mayıs ayı enflasyon rakamları ise Çarşamba günü açıklanacak.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 0,67 yükselirken, geniş tabanlı Topix yüzde 0,8 arttı. Buna karşılık, Güney Kore Kospi yüzde 0,57 düştü ve küçük sermayeli Kosdaq marjinal olarak geriledi.

Avustralya, Çin anakarası, Hong Kong ve Tayvan dahil olmak üzere bazı Asya piyasaları Pazartesi günü tatil nedeniyle kapalı.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.