Asya-Pasifik piyasalarında kayıplar Cuma açıklanacak veriler öncesinde büyüdü

İstanbul, 30 Mayıs (Hibya) – Asya-Pasifik piyasaları, Cuma günü açıklanacak bir dizi bölgesel ekonomik veri öncesinde Wall Street’in hareketlerini takip ederek Perşembe günü kayıplarını genişletti.

Asya-Pasifik piyasalarında kayıplar Cuma açıklanacak veriler öncesinde büyüdü
Yayınlama: 30.05.2024
3
A+
A-

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yaklaşık yüzde 1,6 düşerken, daha geniş kapsamlı Topix yüzde 0,8 değer kaybetti. Güney Kore'nin Kospi'si yüzde 0,72 ve daha küçük sermayeli Kosdaq yüzde 0,3 değer kaybetti.

Japonya ve Güney Kore Cuma günü sanayi üretim rakamlarını, Çin ise Mayıs ayı resmi satın alma yöneticileri endeksini açıklayacak. Japonya'nın başkenti Tokyo için enflasyon verileri de açıklanacak.

Avustralya'nın S&P/ASX 200'ü bir önceki seanstaki düşüşlerini genişletti ve yüzde 0,42 düştü. Avustralya'daki madenciler düşüşe öncülük etti. Hong Kong'un Hang Seng endeksi ve Çin anakarasının CSI 300 endeksi yatay çizgiye yakın işlem gördü.

ABD'de gece boyunca üç büyük endeks de Hazine tahvillerinin getirilerindeki yükselişin baskısıyla düştü. 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi ikinci günde de yükselerek en son yüzde 4,6'nın üzerinde işlem gördü.

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 1,06 düşerken, S&P 500 yüzde 0,74 gerileyerek önceki üç seansın ilk negatif seansına işaret etti. Nasdaq Composite, Nvidia'nın ilerlemesinin teknoloji ağırlıklı endeksin kayıplarını hafifletmesiyle yüzde 0,58 geriledi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.