Asya-Pasifik piyasaları Powell’ın enflasyon açıklamasının ardından çoğunlukla yükseldi

İstanbul, 3 Temmuz (DHA) – Asya-Pasifik piyasaları, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın enflasyonu dizginleme konusunda ilerleme kaydedildiğini belirtmesinin ardından Çarşamba günü çoğunlukla yükseldi.

Asya-Pasifik piyasaları Powell’ın enflasyon açıklamasının ardından çoğunlukla yükseldi
Yayınlama: 03.07.2024
1
A+
A-

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi yüzde 0,7 artışla 40.000 seviyesinin üzerindeki ivmesini korurken, geniş tabanlı Topix sabit kaldı. Güney Kore'nin Kospi'si yüzde 0,3 artış gösterirken, Kosdaq Endeksi yüzde 0,21 yükseldi.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi de yüzde 0,2 yükseldi. Hong Kong'un Hang Seng endeksi erken ticarette yüzde 0,70'lik önemli bir artış gösterdi. Çin Anakarası'nın CSI 300 endeksi ise yüzde 0,4 düşüş göstererek piyasa endekslerinin performansına ilişkin kapsamlı bir görünüm sağladı.

Çinli teknoloji devi Alibaba Salı günü yaptığı açıklamada, Haziran ayında sona eren çeyrekte 5,8 milyar dolar karşılığında 613 milyon adi hissesini geri satın aldığını duyurdu. Şirketin hisseleri Çarşamba günü yüzde 1,7 artış gösterdi.

Caixin hizmet satın alma yöneticileri endeksi, Çin'in hizmet sektörünün Ekim 2023'ten bu yana en yavaş hızda olmasına rağmen art arda 18. ayda da genişlediğini gösterdi. PMI bir önceki ay 54,0 iken Haziran ayında 51,2 olarak gerçekleşti.

Asya'daki işlemciler, günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak olan Hindistan'ın Haziran ayı ticari faaliyet verilerini de değerlendirecek.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.