Asya-Pasifik piyasaları Fed’in faizleri sabit tutması sonrası yükseldi

İstanbul, 13 Haziran (Hibya) – Asya-Pasifik piyasaları, ABD Merkez Bankası’nın federal fon oranını yüzde 5,25 ile yüzde 5,5 arasında tutması ve “nokta grafiğini” bu yıl yalnızca bir faiz indirimi öngörecek şekilde değiştirmesinin ardından Perşembe günü yükseldi.

Asya-Pasifik piyasaları Fed’in faizleri sabit tutması sonrası yükseldi
Yayınlama: 13.06.2024
0
A+
A-

Bu, Mart toplantısında öngörülen üç faiz indiriminden daha düşük bir orandı. Bununla birlikte, nokta grafiği 2025 yılı için daha agresif bir faiz indirimi patikasına işaret etti – toplamda üç tam puanlık dört faiz indirimi öngörülüyor.

Asya-Pasifik'te Güney Kore Kospi yüzde 1,39'luk artışla üçüncü gününü de kazançla tamamlarken, küçük ölçekli Kosdaq yüzde 0,6 yükseldi. Çin anakarası CSI 300 Endeksi yüzde 0,12 yükseldi.

Japonya'da Nikkei 225 yüzde 0,56 değer kazanırken, geniş tabanlı Topix marjinal bir düşüş gösterdi. Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi iki günlük kayıplarının ardından toparlanarak yüzde 0,8 yükseldi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi, Avrupa Birliği'nin Çinli elektrikli araç üreticilerine yüzde 38'e varan gümrük vergisi uygulamasına rağmen elektrikli araç hisselerindeki artıştan güç alarak yüzde 1,23 artışla açıldı.

Elektrikli araç şirketi BYD yüzde 6'nın üzerinde artışla HSI'da en çok kazanan şirket olurken, muadilleri Nio ve Li Auto hisselerinin sırasıyla yüzde 2,77 ve yüzde 1,85 oranında yükseldiğini gördü.

ABD'de gece boyunca, üç büyük endeks de Fed'in kararı ve Mayıs ayı enflasyon verilerine bağlı olarak yükseldi. S&P 500 rekor kırarak ilk kez 5.400'ün üzerinde kapandı.

Daha geniş piyasa endeksi yüzde 0,85 yükselerek 5.421,03'ten kapanırken, Nasdaq Composite de yüzde 1,53 değer kazanarak rekor seviyeye ulaştı. Buna karşılık Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 0,09 geriledi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.