Asya-Pasifik piyasaları dalgalı bir seyir izledi

İstanbul, 8 Ağustos (Hibya) – Asya-Pasifik piyasaları, ABD hisse senedi endekslerinin düşmesinin ardından Perşembe günü dalgalı bir seyir izledi. Bölgede yatırımcılar, Japonya’dan gelen ticaret verilerini değerlendirdi ve Hindistan’ın faiz kararını bekledi.

Asya-Pasifik piyasaları dalgalı bir seyir izledi
Yayınlama: 08.08.2024
1
A+
A-

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması Çarşamba günü yüzde 0,60 düşerken, S&P 500 yüzde 0,77 geriledi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite yüzde 1,05 düştü. Nvidia ve diğer büyük teknoloji hisseleri düşmeden önce tüm endeksler seansın başlarında yükselmişti.

Japonya'nın Nikkei 225 ve geniş tabanlı Topix, her biri yüzde 0,3 düşüşle kazanç ve kayıplar arasında gidip geldi. Japonya Merkez Bankası, Temmuz ayındaki para politikası toplantısının görüşlerinin bir özetini yayınladı ve bazı BOJ üyelerinin daha fazla faiz artırımı önerdiğini ortaya koydu. 

Nötr oran seviyesinin en az yüzde 1 civarında göründüğünü ve Banka'nın politika faiz oranını zamanında ve kademeli bir şekilde artırması gerektiğini ekledi.

Japon teknoloji yatırımcısı SoftBank Group Çarşamba günü yaptığı açıklamada, hissedar getirilerini artırma çabalarının bir parçası olarak 500 milyar yen (3,4 milyar $) kadar hissesini geri alacağını söyledi. Şirketin hisseleri işlemlerde yüzde 3,3'ün üzerinde düştü.

Anakara Çin'in CSI 300 ve Hong Kong'un Hang Seng endeksleri sırasıyla yüzde 0,4 ve yüzde 0,7 değer kazanarak kayıplarını tersine çevirdi. Güney Kore'nin Kospi endeksi yüzde 0,5 değer kaybederken, küçük ölçekli Kosdaq yatay seyretti. 

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.