Asya-Pasifik piyasaları Çin’in Mayıs enflasyonunun açıklanmasının ardından karışık gelişti

İstanbul, 12 Haziran )Hibya) – Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Asya’nın dört bir yanından gelen enflasyon verilerini değerlendirmesiyle Çarşamba günü karışık bir seyir izledi. Çin’in Mayıs ayı enflasyon oranı, yüzde 0,3 olarak gerçekleşti.

Asya-Pasifik piyasaları Çin’in Mayıs enflasyonunun açıklanmasının ardından karışık gelişti
Yayınlama: 12.06.2024
0
A+
A-

Hong Kong Hang Seng Endeksi TÜFE açıklamasının ardından yüzde 1,45 düşerken, Çin anakarası CSI 300 yüzde 0,17 geriledi.

Asya'daki yatırımcılar ayrıca Çarşamba günü ABD Merkez Bankası'nın ülkenin Mayıs ayı enflasyon raporundan saatler sonra açıklayacağı karara da bakacak.

Tayvan Ağırlıklı Endeks, Apple'ın yeni işletim sistemi için yeni yapay zeka özelliklerini duyurmasının ardından yüzde 1,2 değer kazandı ve tüm zamanların en yüksek düzeyine ulaştı.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp ve Hon Hai Precision Industry – Foxconn olarak da biliniyor – her biri yüzde 3'ün üzerinde yükseldi.

Japonya Nikkei 225 yüzde 0,58 düşerken, geniş tabanlı Topix yüzde 0,74 ile daha büyük bir kayıp yaşadı. Japonya'nın kurumsal mal enflasyonu Mayıs ayında, Ağustos ayından bu yana en hızlı artış oranıyla yüzde 2,4'e yükselerek beklentileri aştı.

Bununla birlikte, Güney Kore'nin Kospi'si yüzde 0,5 ve küçük sermayeli Kosdaq yüzde 0,3 yükseldi. Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,59 düşerek Salı günkü kayıplarını genişletti.

ABD'de gece boyunca S&P 500 ve Nasdaq Composite, iPhone üreticisinin rekor seviyeye yükselmesiyle Apple'ın öncülüğünde yeni kapanış zirvelerine yükseldi.

Geniş piyasa endeksi yüzde 0,27 değer kazanarak 5.375,32'den kapanırken, Nasdaq Composite yüzde 0,88 değer kazanarak 17.343,55'ten kapandı. Öte yandan, Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 0,31 düştü.

ABD piyasalarında Salı günü iPhone üreticisi seans sırasında yeni bir rekor kırdı – geçen Aralık ayından bu yana ilk kez – yaklaşık yüzde 7,3 sıçradı. Nvidia yüzde 0,7 değer kaybetti.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.