Asya-Pasifik piyasaları Çin’de imalat sanayinin yeniden daralmasıyla karışık seyretti

İstanbul, 1 Temmuz (Hibya) – Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Çin’den gelen Haziran ayı ticari faaliyet verilerini ve Japonya’nın iş dünyası güven okumalarını değerlendirmesiyle yılın ikinci yarısına karışık başladı.

Asya-Pasifik piyasaları Çin’de imalat sanayinin yeniden daralmasıyla karışık seyretti
Yayınlama: 01.07.2024
3
A+
A-

Çin hafta sonu açıkladığı imalat PMI değeri 49,5 ile Mayıs ayına göre değişmeyerek üst üste ikinci ay da daraldı.

Japonya da haftanın ilk günü, ilk çeyrek GSYH daralmasını daha önce bildirilen yüzde 1,8'den yıllık yüzde 2,9'a revize etti. 2023'ün üçüncü ve dördüncü çeyreğine ilişkin GSYH verileri de aşağı yönlü revize edildi.

Japonya Nikkei 225 yüzde 0,26 artışla 3 ayın en yüksek seviyesine çıkarken, geniş tabanlı Topix yüzde 0,49 tırmandı.

Japonya Merkez Bankası'nın Tankan anketi, ilk çeyrekteki +11 seviyesine kıyasla +13 seviyesinde gerçekleşerek büyük Japon imalatçıları arasındaki güvenin ikinci çeyrekte arttığını gösterdi.

Güney Kore'de Kospi Endeksi yatay seyrederken, küçük ölçekli Kosdaq yüzde 0,76 yükseldi. Haziran ayı imalat PMI değeri 51,6'dan 52,0'a yükselirken, ülke fabrika faaliyetlerinin Şubat 2022'den bu yana en hızlı şekilde genişlediğini gördü.

Anakara Çin'in CSI 300 endeksi marjinal bir düşüş yaşarken, Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,23 geriledi. Hong Kong piyasaları Pazartesi günü resmi tatil nedeniyle kapalı.

ABD'de ise, S&P 500 yüzde 0,41 düşerken, Nasdaq Composite yüzde 0,71 geriledi. İki ortalama Cuma günkü kapanışta tüm zamanların gün içi en yüksek seviyelerine ulaşırken, Dow Jones Endüstriyel Ortalaması yüzde 0,12 düştü.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.