Astor’un yeni yatırımları

Astor Enerji A.Ş, yeni yatırımlarına ilişkin bilgi verdi.

Astor’un yeni yatırımları
Yayınlama: 26.06.2024
0
A+
A-

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''23.08.2023 tarihli KAP duyurumuzda belirtilen Ankara'nın Sincan ilçesinde bulunan Ankara Sanayi Odası 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ilave alanı sınırları içerisinde şirketimize tahsis edilen 228.659,76 metrekare arsaya ilişkin parselasyon çalışmaları tamamlanmış, OSB tarafından yürütülen altyapı çalışmaları devam etmektedir.

Söz konusu arsa üzerinde, anahtarlama ürünleri üretim kapasitesinin artırılmasının yanı sıra diğer yeni ürünlerin üretim altyapı kapasitesini hazırlamak için 70.000 metrekare oturum alanında, 100.000 metrekare kapalı alana sahip üretim tesisine ilişkin fabrika inşaatının projelendirilmesi ve yapımına yönelik çalışmalar sürmektedir. 2025 yılı ilk çeyreğinde üretime geçmesi hedeflenen tesisin tamamlanması ile birlikte anahtarlama ürünleri üretim kapasitesinin yüzde 100 oranında arttırılması sağlanacağı gibi yeni ürün çeşitleri imalatı yapılabilecektir. Mevcut fabrika altyapısı tamamen transformatör üretimine ayrılacak ve transformatör üretim kapasitesinin de yapılacak kapasite artırımı yatırımlarıyla yine yüzde 100 oranında artırılması sağlanacaktır.

Bununla birlikte yeni tahsis edilen alan üzerinde, dağıtım ve güç transformatörleri üretimlerimizin ana girdilerinden olan bakır ve alüminyum iletken üretim tesisi yatırımı yapılması kararı alınmıştır. Yaklaşık 50 milyon dolar tutarında makine, sistem ve ekipman kurulumu planlanan yatırımın 2025 yılı sonunda devreye alınması planlanmaktadır. Yatırımın tamamlanması ile yıllık yaklaşık 12.000 ton emaye ve kağıt kaplı yuvarlak ve yassı bakır ve alüminyum iletken üretiminin yanı sıra CTC (Continuously Transposed Conductors) bakır iletken üretimi gerçekleştirilecektir. Söz konusu yatırımla girdi maliyetlerinin azaltılması, karlılığın arttırılması ve tedarik zincirinde muhtemel aksaklıkların giderilmesi sağlanacaktır.
Yatırım aşamalarıyla ilgili gelişmeler konusunda gerekli bilgilendirmeler ayrıca yapılacaktır.''


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.