ASO ELEKTRONİK SEKTÖRÜ ÖDÜL TÖRENİ İVEDİK OSB’DE GERÇEKLEŞTİ

Ankara Sanayi Odası Elektronik Sanayii Meslek Komitesi’nin “2023 Yılı Elektronik Sektörü Ödülleri” İvedik OSB’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu., Törene Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Vali Yardımcısı Cihangir Güler, İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay, Ostim OSB Başkanı Orhan Aydın, ASO Meclis ve Komite üyeleri ile elektronik sanayii sektörünün paydaşları katıldı.

ASO ELEKTRONİK SEKTÖRÜ ÖDÜL TÖRENİ İVEDİK OSB’DE GERÇEKLEŞTİ
Yayınlama: 14.12.2023
50
A+
A-

Ankara Sanayi Odası Elektronik Sanayii Meslek Komitesi’nin düzenlediği “2023 yılı Elektronik Sektörü Yılın İş İnsanı, Girişimci ve Üstün Hizmet Ödül Töreni” İvedik OSB’de bulunan Teknopark Ankara’da yapıldı.

ASO ELEKTRONİK SEKTÖRÜ ÖDÜL TÖRENİ İVEDİK OSB’DE GERÇEKLEŞTİ

ÜLKEMİZİN TEKNOLOJİK GELİŞİMİNDEKİ ROLÜMÜZÜ AÇIKÇA GÖSTERMEKTEDİR

İvedik OSB ve Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanımız Hasan Gültekin yaptığı açılış konuşmasında, “Elektronik sadece günümüzde değil, yarının dünyasında da teknolojinin ve inovasyonun temel taşlarından biridir. Gelişmiş sensör teknolojileri ve akıllı cihazlar, tarımdan sağlık sektörüne kadar pek çok alanda devrim yaratıyor. Ankara’da, İvedik Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark Ankara gibi merkezler, bu yenilikçi girişimlere ev sahipliği yapıyor ve ulusal ekonomimizin can damarlarından biri haline geliyor” dedi.

Başka Gültekin, “İvedik OSB, Türkiye’nin istihdamda en büyük ikinci organize sanayi bölgesi olarak, 10.000’den fazla işyerinin bulunduğu. Teknopark Ankara ise Ar-Ge çıktılarında ülkemizde ilk beş sırada yer alması 320’den fazla firmanın bu inovasyon merkezinde bulunması, Ülkemizin teknolojik gelişimindeki rolümüzü açıkça göstermektedir” ifadesini kullandı.

Başka Gültekin, “Teknopark Ankara İvedik OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ankara’nın en yüksek puanlı 3. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, teknik eleman yetiştirme konusunda önemli bir projedir. Gençlerimize “aranan eleman” olma fırsatı veriyor ve ülkemizin teknolojik geleceğini şekillendiriyor. İvedik OSB tarafından kurulan bir vakıf, bu başarının devamlılığını sağlamak için çalıştığını belirtti.

Ayrıca, Teknopark Ankara Meslek lisesi içerisinde kurduğumuz “Kuluçka Merkezi” sayesinde genç girişimciler yetişiyor ve girişim ekosisteminin gelişimine katkıda bulunuyor. Bu merkez, Türkiye’nin en genç girişimcilerine ev sahipliği yapmaktadır. 15 yaşındaki bir girişimci Teknopark Ankara da şirketini kurmuştur. Bu genç beyindeki sinir hücreleri tarafından üretilen elektriksel dalgaları kaydeden EEG cihazı üretiyor, beyindeki işlevsel bozuklukların olup olmadığını ve yerini tespit ediyor” diye konuştu.

ASO ELEKTRONİK SEKTÖRÜ ÖDÜL TÖRENİ İVEDİK OSB’DE GERÇEKLEŞTİ

ANKARA ELEKTRONİK SANAYİDE BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP

Ankara’nın elektronik sanayiinde büyük bir potansiyele sahip olduğuna vurgu yapan Ardıç, “Bu potansiyelimizin farkına vararak, dünyadaki ve ülkemizdeki olguları ve verileri iyi analiz ederek yol aldığımızda, bu sektörde öncü bir kent olacağımıza hiç kuşkum yok” dedi.

Ankara Sanayi Odası olarak sektörde faaliyet gösteren firmaları cesaretlendirecek ve karar vericilerle aralarında köprü olacak faaliyetlerde bulunduklarını belirten Ardıç, “Bu alanda üretim yapan, üstün hizmette bulunan ve girişimci olan firmalarımızı ödüllendirmek de bu faaliyetlerden biridir ve çok kıymetlidir. Ödül alan tüm firmalarımızı yürekten kutluyor, başarılarının dünya çapında başarılara evrileceğine gönülden inandığımı söylemek istiyorum” diye konuştu.

ASO ELEKTRONİK SEKTÖRÜ ÖDÜL TÖRENİ İVEDİK OSB’DE GERÇEKLEŞTİ

SARINAY: TOBB ETÜ TEKNOKENT KURACAK

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay da konuşmasında, Ankara’nın savunma ve elektronik sanayiinde liderlik yaptığına dikkat çekerek, “Elektronik sektöründeki başarılar geleceğe yönelik umutları güçlendirmektedir” dedi. Prof. Dr. Sarınay, TOBB ETÜ’nin Ankara’da yeni bir teknokent kurarak, Ar-Ge ve bilimsel çalışmalara katkı vereceğini de söyledi.

ASO Elektronik Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Müge Güzin Güzel de, ödül törenini sektöre farkındalık yaratmak ve firmaları cesaretlendirmek için gelecek yıllarda da yapmaya devam edeceklerini belirtti.

ASO ELEKTRONİK SEKTÖRÜ ÖDÜL TÖRENİ İVEDİK OSB’DE GERÇEKLEŞTİ

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Konuşmaların ardından 2023 YILI Elektronik Sektörü Ödülleri sahiplerini buldu. “Yılın İş İnsanı Ödülü”ne Netelsan’ın kurucusu Necmettin Uzun layık görüldü. Uzun’a ödülünü ASO Başkanı Seyit Ardıç ve ASO Elektronik Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Müge Güzin Güzel takdim etti. Üstün Hizmet Ödülü’nü ise otomatik kontrol konusunda elektronik cihaz ve sensörler üreten, mekanik aksamları dahil anahtar sistemler kuran Elimko firmasının kurucularından Malik Aviral aldı. Aviral’e ödülünü, TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Sarınay ve ASO Elektronik Sanayi Komitesi Meclis Üyesi Sermet Kasımoğlu takdim etti. 2023 yılı Girişimci Ödülü’nü ise, şehir içi kargo taşımacılığına yönelik 7/24 teslim noktaları ve insansız teslimat hizmeti sunan teknoloji firması kurucusu Halil Enes Dağhan aldı. TOBB ETÜ Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olan Dağhan, ödülünü Vali Yardımcısı Cihangir Güler ve ASO Elektronik Sanayi Komitesi Meclis Üyesi Selayman Alkan’ın elinden aldı.

ASO ELEKTRONİK SEKTÖRÜ ÖDÜL TÖRENİ İVEDİK OSB’DE GERÇEKLEŞTİ

ASO ELEKTRONİK SEKTÖRÜ ÖDÜL TÖRENİ İVEDİK OSB’DE GERÇEKLEŞTİ

ASO ELEKTRONİK SEKTÖRÜ ÖDÜL TÖRENİ İVEDİK OSB’DE GERÇEKLEŞTİ

ASO ELEKTRONİK SEKTÖRÜ ÖDÜL TÖRENİ İVEDİK OSB’DE GERÇEKLEŞTİ

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.