ASO Başkanı Seyit Ardıç'tan Enflasyon Muhasebesi Açıklaması: “İşletmeler Üretim ve Yatırıma Yönelecek”

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in enflasyon muhasebesinde küçük işletmeler ve yatırımcılara sağlanacak kolaylıklar hakkında yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Ardıç, Bakan Şimşek’in açıklamalarının iş dünyası adına büyük önem taşıdığını belirtti ve şunları söyledi:

ASO Başkanı Seyit Ardıç'tan Enflasyon Muhasebesi Açıklaması: “İşletmeler Üretim ve Yatırıma Yönelecek”
Yayınlama: 29.08.2024
1
A+
A-

“İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda, enflasyon düzeltmesi uygulamasında küçük işletmelere ve yatırımcılara sağlanan kolaylık, ekonomimizin üretim, istihdam ve ihracatına olumlu katkı sağlayacaktır. İş dünyamızın enflasyon muhasebesine dair endişelerini dikkate alan Sayın Bakanımıza ve Bakanlık bürokratlarına teşekkür ediyorum.

Ağır Vergi Yükünden Kurtulma Fırsatı

Ardıç, enflasyon muhasebesinin mevcut haliyle yürürlüğe girmesi durumunda, öz kaynak yapısı güçlü olmayan ve yatırımlarını borçlanma yoluyla finanse eden işletmeler için büyük bir vergi yükü oluşacağını vurguladı. “İşletmelerimiz ilave vergi yüküyle karşı karşıya kalacak ve faaliyetlerini sürdürmekte zorlanacaktı,” diyen Ardıç, yapılan düzenlemenin önemine dikkat çekti.

Yapılan yeni düzenlemeyle, 2023 yılı sonu itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altında olan işletmelerin, 2024 yılının ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapmayacak olması, özellikle borçlanma düzeyi yüksek olan işletmelere rahatlama sağlayacak. Bu da onların üretim ve yatırım yapma olanaklarını artıracak.

Rekabet Gücü Artacak, Dönüşüm Süreci Hızlanacak

Bakan Şimşek’in yatırım yapan mükellefler için üzerinde çalıştıkları yeni modelin de çok değerli olduğunu ifade eden Ardıç, bu çalışmaların sanayicilerin yatırım hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştıracağını belirtti. “Firmaların rekabet gücü artacak, ihracat potansiyelleri olumlu etkilenecek ve yeşil ile dijital dönüşüm süreçleri hızlanacak,” dedi.

Ardıç ayrıca, yapılan yatırımların yaratacağı katma değer düşünüldüğünde, vergisel etkilerin giderilmesinin sanayiciler açısından son derece olumlu bir yaklaşım olduğunu vurgulayarak, “Bu somut adımların, başta sanayicilerimiz olmak üzere iş dünyamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum,” diye ekledi.

Kaynak: SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.