ASKİ’den kaçak suyla mücadele

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, 2023 yılında toplam 15 bin 672 denetim gerçekleştirirken, kaçak su kullanımına ilişkin 2 bin 230 tutanak tutarak, 18 milyon 738 bin 429 TL idari para cezası uyguladı.

ASKİ’den kaçak suyla mücadele
Yayınlama: 18.06.2024
1
A+
A-

ASKİ Genel Müdürlüğü, kaçak su kullanımıyla mücadelesini sürdürüyor. Kaçak su kullandığı tespit edilen konutların tesisatını fotoğraflayarak belgeleyen ASKİ ekipleri, su akışını keserek tutanakla para cezası işlemi uyguluyor.

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, Abone İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Kaçak Su Kontrolü Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, Başkentin dört bir yanında 7 gün 24 saat kesintisiz denetim yaptığını belirtti.

ASKİ’den kaçak suyla mücadele

2023 yılında toplam 15 bin 672 denetim gerçekleştirildiğini kaydeden Akçay, bu denetimlerde kaçak su kullanımına yönelik 2 bin 230 tutanak tutularak, 18 milyon 738 bin 429 TL idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Akçay, “Tüm dünyayı tehdit eden bir kuraklık tehlikesi bulunuyor. Suyumuzun her damlası çok kıymetli. Su kaynaklarının korunması noktasında tasarruf önlemleri çok önemli ancak tek başına yetersiz. ASKİ olarak hedefimiz kaçak su kullanımının da önünü kesmek” diye konuştu.

Kentin en ücra noktasındaki vatandaşların dahi susuz kalmaması için çalıştıklarını aktaran Akçay, çeşitli sebeplerle susuz kalan bölgelere su taşıyan tanker sayısında artışa gittiklerini söyledi. Akçay, 2022 yılından bu yana 53 yeni su taşıyan tankere ruhsat verildiğini açıkladı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.