ASKİ’den Ankaralılara apartman deposu uyarısı

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, vatandaşları, su depolarının bakımlarını periyodik olarak yaptırmaları ve apartman içindeki eski tesisatları yenilemeleri yönünde uyardı.

ASKİ’den Ankaralılara apartman deposu uyarısı
Yayınlama: 10.06.2024
4
A+
A-

ASKİ Genel Müdürlüğü, şehir şebekesine son derece temiz, sağlıklı ve kaliteli su veriyor. Ancak içme suyunun bu özelliğinin korunması, tat ve dokusunda bozukluk olmaması için suyun beklediği apartman depolarının düzenli olarak temizlenerek dezenfekte edilmesi önem taşıyor.

ASKİ, 2 buçuk milyonu aşkın abonesine,  Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Birliği (AB) standardında içme ve kullanma suyu sağlıyor.

ASKİ Genel Müdürü Akçay, kurum tarafından her gün ortalama bir milyon 450 bin metreküp suyun arıtılarak şehre verildiğini belirtti. Akçay, şehir şebeke suyunun sağlıklı bir şekilde tüketilebilmesi için vatandaşları, su depolarının bakımlarını periyodik olarak yaptırmaları ve apartman içindeki eski tesisatları yenilemeleri yönünde uyardı. 

Su depolarının zamanla oluşan balçık, çamur ve dış etkenler ile kolayca kirlenmeye müsait alanlar olduğuna dikkati çeken Akçay, “Kirli su bünyesinde zamanla bakteri ürer. Çoğalan koliform, ecoli, enterekok bakterileri son derece tehlikelidir. Tifo, kolera, çocuk felci, hepatit gibi ağır ve ölümcül hastalık ve enfeksiyonlara yol açabilir. Bu nedenle temizlenmeyen su depoları büyük tehlike arz ediyor” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.