Armongate bulut tabanlı teknolojisiyle geçişteki ek maliyetleri sonlandırıyor

Kartlı geçiş sistemleri yerini elektronik geçiş teknolojilerine bırakırken, bulut tabanlı olmayan sistemleri tercih edenler sunucu ile siber güvenlik yatırımları da yapmak zorunda kalıyor. Türkiye’nin geçiş teknolojileri uzmanı Armongate, sunduğu bulut tabanlı mobil karekodlu sistem ile maliyet avantajı sağlıyor.

Armongate bulut tabanlı teknolojisiyle geçişteki ek maliyetleri sonlandırıyor
Yayınlama: 28.05.2024
3
A+
A-

Türkiye’de her gün yaklaşık 10 milyon beyaz ve mavi yakalı çalışan plaza, ofis, bina, üniversite kampüsü, Ar-Ge ve laboratuvar ile fabrikaya mesai başlangıcı ve bitişi için giriş çıkış yaparken geçiş kontrol sistemlerini kullanıyor. Bu noktada çalışanların mesai sadakatini ölçmek, ziyaretçi trafiğini kontrol etmek için kullanılan geçiş teknolojilerinin çoğunluğunu kartlı sistemler oluşturuyor. Geçiş sisteminde kullanılan kartların yüzde 50’si yıl içinde kaybolma, kırılma, bozulma ve çalınma gibi nedenlerle yenilenmek zorunda kalırken, şirketler ve kurumlar her bir karta 1 ile 7.5 dolar arasında değişen bedeller ödüyor. Aynı zamanda kartlar çalınması veya kopyalanması durumunda ise güvenlik açığının doğmasına neden oluyor. Buna bağlı olarak hem maddi yükü hem eski teknolojisi hem de kopyalanmaya açık yapısı nedeniyle şirketler ve kurumlar günümüzde yeni teknolojilere sahip geçiş sistemlerini tercih ediyor.

Her binaya ayrı yatırım yapılması gerekiyor

Gerçekleşen bu değişim beraberinde önemli bir maddi yükümlülüğü de getiriyor. Bulut tabanlı olmayan geçiş teknolojilerini tercih eden markalar ve kurumlar, sistemi devreye aldıkları her bina için ayrı ayrı sunucu yatırımı gerçekleştiriyorlar. Merkezi olmayan geçiş teknolojileri bir merkezden sistemi yürütemediği için, kullanılan her bina, ofis, kampüs, Ar-Ge tesisleri için ayrıca sunucu kurulumunun yapılması ve personel istihdam edilmesi gerekiyor. Mesai sadakatini ölçmek davalara da konu olduğu için büyük küçük tüm şirketlerin ve kurumların insan kaynakları birimi tarafından en önemli iş kalemlerinin başında gelirken özellikle de binlerce çalışanı olan ve ülke çapına yayılı durumda bulunan markalar yeni sisteme geçtiklerinde daha da zorlanıyor. Çünkü sunucu yatırımı ve siber güvenlik harcamaları yapmaları gerekiyor. Üstelik sistemden istedikleri zaman istedikleri veriyi de çekmekte zorlanıyorlar.

Yüzde 50’ye varan fiyat avantajı sağlanıyor

Türkiye’nin geçiş teknolojileri alanındaki dinamik kuruluşu Armongate, müşterilerine sunduğu bulut tabanlı sistem ile birçok avantajı bir arada sağlıyor. Armongate’in bulut tabanlı sistemi sayesinde her bina için ayrı bir sunucu kurulumu, bakım ve onarım yatırımı yapılmasına gerek kalmıyor. Böylece bulut tabanlı olmayan geçiş teknolojilerine göre yüzde 50’ye varan fiyat avantajı sağlanabiliyor. Armongate geçiş teknolojisi, mobil uygulama sayesinde karekod kullanılarak ziyaretçiler ve araçla yapılan geçişlerin yanı sıra AVM’lerin otopark ödemelerinde de kolayca uygulanabiliyor. Markaların kurumların insan kaynakları birimi ya da Türkiye’nin herhangi bir yerindeki hizmet binasındaki bir yetkili, hangi personelin geçiş yaptığı bilgisine yetkisi dahilinde kolayca ulaşabiliyor. Böylece veriye ulaşımda kurum içi bürokrasi ve zaman kaybı en aza indirilmiş oluyor.

Sunucu ile bakım onarım masrafları yok

Amaçlarının tüm kurum ve kuruluşlar tarafından kolayca uygulanabilecek ve onların halihazırda kullandıkları tüm güvenlik sistemlerine entegre olabilecek bir geçiş teknolojisi yaratmak olduğunu belirten Armongate’in CTO’su Erinç Çakır, “Bulut tabanlı yapımızla bu amacımıza ulaştık ve müşterilerimizin beğenisini kazandık” dedi. Uyguladıkları geçiş teknolojisinin faydalarını sıralayan Çakır, şunları söyledi:

“Her marka ve kurum, çalışanlarının mesai sadakatini yasal olarak kaydetmekle yükümlüdür. Bugün kartlı geçiş sistemleri, kartların kaybolması, çalınması ve kopyalanması nedeniyle yerini yeni geçiş teknolojilerine bırakıyor. Bu sistemleri devreye alırken bulut tabanlı olmasına özellikle dikkat etmek gerekiyor. Merkezi olmayan bir geçiş teknolojisi kurulumun yapıldığı her bina için ayrı bir sunucu sistemine gereksinim duyar. Bu da beraberinde sunucu yatırımı, bakım ve onarım masraflarını getirir. Türkiye’nin her mahallesinde birden fazla şubesi bulunan bir market zincirini ele alalım. On binlerce çalışanının mesai hareketlerini takip etmek için şube sayısı kadar sunucu kapasite yatırımı, bakım ve onarım masrafı yapmak zorundadır. Armongate’in bulut tabanlı teknolojisi ile tüm veriler uzaktan işleniyor ve istenildiği zaman da müşteriye anında ulaştırılıyor.”

Veriler Türkiye’de depolanıyor

Armongate verilerinin Türkiye’deki bir veri merkezinde tutulduğunu belirten Erinç Çakır, “Verimizi yurt dışına çıkarmıyoruz, bu nedenle de müşterilerimiz güvenle bizi tercih ediyorlar. Sistemimiz mobil olduğu için istenilen her noktada kolayca kullanılabiliyor. Böylece çalışanların mesai sadakatini de kolayca ölçebiliyorsunuz” dedi.

Tüm sistemlere kolayca entegre oluyor

Markaların ve kurumların personel sayıları artıkça yeni binaları hizmete aldığını ve her biri için de geçiş teknolojilerine gereksinim duyduğunu hatırlatan Armongate’in CTO’su Erinç Çakır “Armongate sadece bulut tabanlı bir teknolojiye sahip değil aynı zamanda işin güvenlik boyutunda da diğer kurumsal yazılımlar ile kolayca entegre olma, kurulma ve çalışma özelliklerine de sahip bir sistem. Böylece kurulum yapılan binaların güvenliği daha sağlam hale geliyor” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.