Arçelik-LG’nin ortaklık sözleşmesi

Arçelik-LG Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin (Arçelik-LG )yönetimi ve faaliyetlerini düzenleyen ortaklık sözleşmesinin süresi uzatıldı.

Arçelik-LG’nin ortaklık sözleşmesi
Yayınlama: 27.05.2024
4
A+
A-

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

''19.12.2023 tarihli özel durum açıklamamızla, şirketimizin yüzde 45, ana ortağımız Koç Holding A.Ş'nin yüzde 5 oranında pay sahibi olduğu müşterek yönetime tabi ortaklığımız Arçelik-LG Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin yönetimi ve faaliyetlerini düzenleyen ortaklık sözleşmesinin 31.12.2024 tarihine kadar geçerli olacağı duyurulmuştu. Söz konusu sözleşmenin, üzerinde mutabık kalınan ticari esaslarla 31.12.2031 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmiştir.
 
Sözleşme, eskiden olduğu üzere yönetim kontrolünün Koç topluluğu ve LG Electronics arasında yüzde 50 – yüzde 50 paylaşımı esasına dayanmaktadır. Yeni ortaklık döneminde Arçelik-LG, mevcut durumda üretilen ev tipi klima (RAC) ile belirli ticari klima (CAC) modellerinin yanında, Türkiye'de satışı amacıyla VRF ürünlerinin üretimine de başlayacaktır. Arçelik, önümüzdeki dönemde LG markalı VRF kategorisindeki ticari ürünlerin Türkiye pazarında satış hakkına münhasıran sahip olacaktır. Arçelik ve LG'den her biri VRF kategorisi hariç tüm ticari ürünleri Türkiye'de kendi markalarıyla satma hakkına sahip olacaklardır.''


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.