Apple, AB uyarısının ardından App Store’da değişiklikler yapıyor

Brüksel, 9 Ağustos (Hibya) – Apple Perşembe günü, Avrupa Birliği’nin iPhone üreticisini bloğun dönüm noktası niteliğindeki yeni dijital kurallarını ihlal etmekle suçlamasının ardından App Store ‘da değişiklikler yapacağını duyurdu.

Apple, AB uyarısının ardından App Store’da değişiklikler yapıyor
Yayınlama: 09.08.2024
1
A+
A-

AB, App Store koşullarının uygulama geliştiricilerinin tüketicileri alternatif ödeme yöntemlerine özgürce yönlendirmelerini engellediğini belirterek Apple'ı Dijital Piyasalar Yasası (DMA) olarak bilinen yeni bir yasayı ihlal etmekle suçlanan ilk teknoloji firması haline getirdi.

Şimdi Apple, AB'nin güçlü antitröst düzenleyicisi olan Avrupa Komisyonu'nun bulgularını ele almak üzere DMA'ya uymak için değişiklikler yapılacağını söylüyor.

O dönemde Brüksel, geliştiricilerin müşterileri yalnızca uygulamalarında yer alan ve kullanıcıyı herhangi bir sözleşme yapmak üzere bir web sayfasına yönlendiren bir bağlantı aracılığıyla yönlendirebileceğini söylemişti.

Düzenleyiciler Apple'ın “çeşitli kısıtlamalar” getirdiğini, yani uygulama geliştiricilerin kendi seçtikleri kanal üzerinden iletişim kuramayacağını, teklifleri tanıtamayacağını ve sözleşme yapamayacağını söyledi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.