Ankara, “Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları”na ev sahipliği yapacak

Ankara Kent Konseyi (AKK) ve Ankara Katılımcı Yönetim Derneği’nin (ANKADER) birlikte Gençlik Parkı’nda düzenleyeceği etkinlikte; farklı coğrafyalardan gelen 11 ülkenin halk dansları topluluğu, yöresel halk oyunlarını sergileyecek.

Ankara, “Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları”na ev sahipliği yapacak
Yayınlama: 03.08.2024
1
A+
A-

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi iş birliğinde düzenlenen “Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları” 4 Ağustos Pazar günü saat 16.00’da Gençlik Parkı’nda gerçekleşecek.

Ülkelerin yöresel danslarının sergileneceği etkinliğe, Türkiye’yi temsilen Ankara, İstanbul ve Rize’den 3 ekip katılacak. Etkinlikte ayrıca Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Kuzey Osetya, Özbekistan, Çeçenistan, Dağıstan, Bulgaristan, Kosova ve Romanya halk dansları ekipleri yer alacak. Ülke halk dansları ekipleri, ülke bayrakları ve yörelerine özgü kıyafetleriyle Ankara Kent Konseyi’nden başlayacak kortej yürüyüşünün ardından Gençlik Parkı etkinlik alanına ulaşacak.

AKK ve ANKADER Başkanı Halil İbrahim Yılmaz uluslararası boyutuyla ülkeler arasındaki kültür ve sanat alışverişini güçlendirmek, dostluk ve kardeşlik ilişkileri kurmak, katılacak ülke ve ekiplerin halk danslarını, müziğini dinleterek hem kültürlerini tanıtma hem de bizlerin diğer kültürleri tanıma imkanı bulması amacıyla Uluslararası Başkent Kültürel Etkileşim Buluşmaları etkinliğini gerçekleştireceklerini söyledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.